Menu

Antalya - Billige fly til Antalya

Vis filtre

Antalya

For hvem billige flybilletter til Antalya?

Antalya er en by i Tyrkias sørvestlige del, ved Antalyabukta. Den er en av Tyrkias seks største byer. De som like å tilbringe ferie i badesteder rett ved havet vil være fornøyd med opphold på kysten. I tillegg er en flyreise til Antalya et attraktivt alternativ til personer som like å være blant folk. Byen tilbyr masse turistattraksjoner, inkludert vakre strander og komfortable hoteller.

Den største fordelen av billige flyreiser til Antalya er en mulighet til å fly til Tyrkia i løpet av en veldig kort tid og til en overraskende lav pris. Derfor er det et perfekt valg for personer som ikke vil betale en formue for transport til et reisemål. Fly til Tyrkia gjør det mulig å organisere en fantastisk ferie i et varmt land og ofte betale mindre enn for opphold i Norge.

Været i Tyrkias sørlige kyst

Selv om man ofte forbinder Tyrkia med en uendelig varme, finnes det måneder når det ikke er så varmt. Månedene med de høyeste og laveste temperaturene er omtrent de samme som i Norge. Det beste ferieværet i Antalya er i juli og august. Da øker temperaturene til opptil 35 grader og det regner nesten ikke. Det er det beste været for å slappe av på stranda eller besøke nye steder.

Ferie i Tyrkia anbefales ikke i januar. Da er gjennomsnittemperatur bare 15 grader og nedbørmengden er den største i året. En lignende situasjon er i februar og desember, men temperaturene er 1-2 grader høyere og det regner litt mindre enn i januar. Ferieværet begynner for godt i mai og varer inntil oktober. I denne perioden kan vi forvente fra 26 til 35 grader.

Flyvninger til Antalya – flyreiser for det meste med charterfly

Det er verdt å si at mesteparten av flyselskapene som reiser til Antalya er charter-flyselskaper. Blant alle flyselskaper som flyr til Antalya fra Norge, finnes det også noen vanlige flyselskaper, f.eks. Norwegian. Forskjellen mellom et vanlig og et charter-flyselskap er at det andre tilbys nesten utelukkende av reisebyråer. I dette tilfelle kjøper man en flyreise til Antalya samt oppholdet.

Noen ganger, hvis et reisebyrå ikke selger alle plass på fly, begynner også salg av billetter blant reisende som ikke vil kjøpe pakkereiser. Billige flybilletter til Antalya fra reisebyrås «annenhåndsmarked» er oftest siste minutt-reiser. Disse tilbudene er sammenlignet med billige flyreiser til Antalya – med en sammenlignbar komfort til en sammenlignbar pris.

Hvilke flyselskaper tilbyr billige flyreiser til Antalya?

Flyreiser fra Norge til Tyrkia tilbys av flere flyselskaper. Blant dem finnes et norsk flyselskap Norwegian. Andre flyselskaper er bl.a.: SAS, Sun Express eller Pegasus Airlines.

Selv om mesteparten av flyselskapene som reiser på ruten Norge-Antalya flyr året rundt, kan det skje at noen flyselskaper flyr til Antalya bare i varmsesongen. Det er også godt å huske at man ikke kan kjøpe charterflybilletter på nettet, bare i reisebyråer i form av pakkereiser.

Fra disse flyplassene kan vi reise til Tyrkias sørlige kyst

Charterfly til Tyrkia reiser i sesongen fra mesteparten av flyplassene i Norge: Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, osv. Hvis man bor i en av disse byene eller i nærheten og vil kjøpe en pakkereiser med fly og hotell i Antalya, skal man ikke ha noen problemer med å kjøre til flyplassen.

Hvis man vil kjøpe billetter på egen hånd fra et vanlig flyselskap, så må man huske at antall tilgjengelige flyplasser kan være begrenset. Derfor kan det være enklere å velge tilbud av reisebyråer, spesielt hvis man ikke bor i nærheten av Oslo eller andre store byer.

Hvor lete etter billige flybilletter til Antalya?

Selv om det bare er noen få vanlige flyselskaper som flyr til Sør-Tyrka, det er godt å sammenligne deres tilbud. Det kan likevel være ubehagelig å gå fra ett flyselskapers side til en annen – derfor er det lurt å bruke en flysøkemotor på eSky. Den lar man sjekke på hvilken dato det lønner seg best å planlegge ferie, hvilket flyselskap velge eller hvor mye penger bør man forberede for flybilletter.

Bruk av søkemotoren er veldig enkelt. Man må bare oppgi avreise- og ankomststed og velge oppholdsdatoer. Søkeresultater viser liste over tilgjengelige flyvninger i en bestemt periode. Det er også viktig at søkemotoren vil inkludere siste minutt-reiser til Antalya fra reisebyråer, som er veldig vanskelig å finne på en annen måte.

Andre fordeler med bruk av flysøkemotor på eSky

Søkemotoren på eSky gjør det mulig å tilpasse flyreise og opphold i Antalya på alle måter. Vi kan søke flyvninger fra et bestemt flyselskap, med et bestemt antall stopp og til et bestemt pris. Det er også mulig å forhåndsbestille bil fra flyplassen til oppholdsstedet.

eSky-nettsiden er også veldig nyttig når man leter etter hoteller i Antalya. Det er verdt å legge merke til en tjeneste «Fly+Hotell» som lar man finne et oppholdsstedet nær flyplassen. Man kan tilpasse overnattingstype til egne behov. I søkekriteriene kan man velge bl.a. antall stjerner, attraksjoner i nærheten, måltider eller fasiliteter på hotellet. En praktisk løsning er at det automatisk vises totalprisen for overnatting og fly til Antalya, og man får tilbud på fullstendige feriereiser. Det er bare å klikke på knappen «Velg» og bestille med en gang plass på fly og på hotellet.

Flyplassen i Antalya

Hvis man flyr til Antalya, er det verdt å forberede seg til å lande på en stor, internasjonal flyplass. Antalya lufthavn er et av Tyrkias største flyplasser. Bare i 2011 reiste derfra 25,1 mln passasjerer. Lufthavnen betjener flyforbindelser til de viktigste europeiske byene. Derfor kan vi fortsette reisen og etter et koselig opphold i Antalya fly til et annet attraktivt sted.

Mange transportører som flyr fra Antalya er lavprisflyselskaper. Derfor trenger vi ikke å bekymre oss om høye billettpriser. Blant lavprisflyselskapene er det verdt å nevne Air Berlin, som reiser på ruter til bl.a. Berlin og Vien. Takket være et stort tilbud på innenlandsreiser kan man også reise billig til andre tyrkiske byer, bl.a. Istanbul og Ankara.

Transport til Antalya fra flyplassen

Antalya lufthavn ligger cirka 13 km sørøst fra byen. Etter landing må vi derfor reise til sentrum. Vi kan velge mellom forskjellige transportmidler: offentlig transport, drosje eller leiebil. Busser kjører turister til mesteparten av de viktigste byene i Tyrkia, inkludert Antalya. Der kjører også karakteristiske tyrkiske minibusser som heter dolmus. Drosjeholdeplasser og bilutleiefirmaer finnes i nærheten av flyplassen.

Transport fra flyplassen til Antalya er det best å planlegge før avreisen. Allerede da er det verdt å bestemme hvilken transportmiddel man skal velge for å nå oppholdsstedet. Hvis man velger leiebil, er det enklest å bruke flysøkemotor på eSky. Siden søker ikke bare billige flyreiser til Antalya, men også biler til utleie på en valgt dato.

Nyttig informasjon om flyplasser i Antalya

Populære flyselskaper i til Antalya

Flytabell: Antalya

Ser du etter et hotell? Sjekk de beste hotellene i Antalya

Finn hotell i Antalya