Menu

Finnair

Advertisement

Beste vilkårlige reiser med flyselskapet Finnair hos eSky

Pris per voksen i to retninger

Advertisement

✔️ Hvor flyr Finnair til?

Finnairs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Når kan man kjøpe de billigste billettene for Finnair-flyvninger?

Finnairs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Hvilke flyselskaper tilbyr lignende flyforbindelser?

Det er også andre flyselskaper som flyr til de samme byene som Finnair, og du kan finne dem i eSky-flysøkemotor.

✔️ Kan jeg bestille hotell sammen med Finnair-flyvning?

Ved bruk av eSky-flysøkemotor kan du bestille både flybilletter og overnatting som en del av Fly+Hotell-pakke. Takket være dette vil reisen din være mer praktisk, men også billigere på grunn av pakkerabatter.

Finn ut mer om Finnair

Finnair

Finnair er Finlands nasjonale og verdens femte eldste flyselskap. Det har fungert kontinuerlig siden 1923 og har blitt grunnlagt av konsul Bruno Otto Lucander. Inntil 1968 var Aero O/Y selskapets navn. Etterpå ble navnet endret til Finnair. Selskapets første fly tok av i Helsingfors og landet i Tallinn i 1924. I 1973 ble Warszawa inkludert inn i Finnairs ruter, og tre år senere – Bangkok. Siden 1983 har Finnair operert direkte flyreiser fra Helsingfors til Tokyo. Av politiske grunner måtte flyet unngå sovjetiske luftsonen og reisen varte 13 timer. I mai 1991 hadde Finnair sin første flytur til Tokyo over Sibir, og takket være det har reisen blitt forkortet med 3 timer. Siden juni 1988 har finske flyselskapet hatt forbindelse med Beijing i sitt tilbud. Dette var den første flyforbindelse mellom vårt kontinent og Kina. Etter hendelser på Den himmelske freds plass fra 1989, sluttet mange av transportører å fly til Kina. Finnair var likevel ikke en av dem. Nå for tiden er det nesten 70 retninger i Finnairs flyrute, både innenlands, innen Europa, til Det nære Østen, Nord-Amerika og Asia. I 1927 ble det finske flyselskapet medlem av den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA. Det er også medlem av OneWorld-flyselskapsalliansen. I 55,8 prosent eies selskapet av den finske regjeringen, og 20 prosent av utenlandske aksjonærer.

Bagasje

Dersom du reiser med Finnair, kan du ta med en håndbagasje inkludert i billettprisen. Dens størrelse og vekt bestemmes av flyselskapet og kan endre seg avhengig av bookingsklassen eller flyruten. Innsjekket bagasje på Finnair har også bestemt størrelse og vekt. I dette tilfellet avhenger også alt av bookingsklassen og ruten.

Bookingsklasser

Finnair tilbyr to reiseklasser: business- og økonomiklassen. På europeiske ruter har passasjerer av businessklassen sikret komfortabel reise. De får også mer privat plass, fordi på korte flyturer er midtre seter i Airbusser tomme. I tillegg har de også lov til prioritert innsjekking og ombordstigning, tilgang til businessklassens avgangshaller, måltider, drikker og gratis tilgang til tidsskrifter og aviser. De som reiser i økonomiklassen får mulighet til å kjøpe tollfrie varer om bord og SkyBistro-tilbud. De får gratis kaffe, te eller jus. På interkontinentale ruter er det å reise på businessklasse ren komfort og glede. Lenestolene har massasjefunksjon og sitte/ligge stillinger. Man får også nok privat plass for å jobbe, spise og sove komfortabelt. På interkontinentale reiser har passasjerer fra denne reiseklassen forskjellige fleksible alternativer, prioritert innsjekking og ombordstigning, sikkerhetsprioritet, tilgang til businessklassens avgangshaller, vin og snacks på forespørsel, eksklusive måltider og en kosmetikk sett.

Det er også hyggelig å reise på interkontinentale ruter i økonomiklassen. Setene er brede, utstyrt med et sammenleggbart bord og et personlig underholdningssystem. Passasjerene har mer benplass, får et pledd og en pute, har tilgang til stikkontakt, hodetelefoner og mange personlige og nyttige gjenstander som sovemaske, ørepropper, sokker, tannbørste og tannkrem. I tillegg serverer Finnair gratis mat, snacks og drikker, inkludert musserende vin!

 

Online innsjekking

Hvis du reiser med Finnair, er det mulig å sjekke inn online 36 timer før avreisen. På ruter til USA, er det mulig å gjøre det 24 timer før flyets avgang.

Flåte

Flåten til Finnair som er beregnet til å frakte passasjerer består av 59 flymaskiner som Airbus A319-100, A320-200, A321-200, A330-300, A340-300, Embraer 190 og E170.

Helsingfors-Vanda lufthavn

Helsingfors-Vanda lufthavn er Finlands største flyplass. Den ligger i Vanda, ca. 19 km fra den finske hovedstaden. I nærheten av flyplassen finnes det to hoteller, mange restauranter og kafeer, forskjellige butikker, til og med de tollfrie. På flyplassen har alle gratis tilgang til trådløst nettverk og det er også mulig å bruke arbeidsstasjoner med internett.

Måltider

På innenlandske og kortere europeiske ruter er snacks på Finnairs fly tilgjengelige for kjøp. I tillegg serverer transportøren gratis drikker. På de fleste kontinentale turer tilbyr flyets mannskap sandwicher, salater og alkoholfrie drikker. Andre matvarer og alkohol er tilgjengelig om bord, men ikke gratis. Bare passasjerer fra businessklassen kan forvente å få gratis varme måltider og drikker, alkoholholdige drikkevarer. På interkontinentale flyruter har de også tilgang til en bar. Passasjerer fra økonomiklassen kan få et gratis varmt måltid, men de må betale for snacks.

De som reiser med Finnair til Kina, Japan, India, Singapore og Sør-Korea kan også få gratis alkoholfrie drikker, jus, vann, øl, hvit og rød vin. Sånn er det også på flyruter til Nord-Amerika og Thailand, men resten av alkoholdrikker er tilgjengelig for kjøp i løpet av reisen. I tilfellet av reisen til Dubai er det nødvendig å betale for alle drikker.

Hvis maten du har lyst til å spise om bord bør være tilpasset spesielle kostbehov, bør du gi beskjed om det til transportøren senest 24 timer før avreisen. Om bord er det også SkyBistro hvor det er mulig å velge mellom forskjellige sesongbaserte måltider.

 

Tilleggstjenester

Ombord på Finnairs fly har passasjerer tilgang til personlig underholdningssystem: en omfattende musikksamling, filmer, tv-programmer, bøker, tegneserier, tidsskrifter og spill i forskjellige språk.