Menu

Ryanair

Advertisement

Beste vilkårlige reiser med flyselskapet Ryanair hos eSky

Pris per voksen i to retninger

Advertisement

✔️ Hvor flyr Ryanair til?

Ryanairs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Når kan man kjøpe de billigste billettene for Ryanair-flyvninger?

Ryanairs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Hvilke flyselskaper tilbyr lignende flyforbindelser?

Det er også andre flyselskaper som flyr til de samme byene som Ryanair, og du kan finne dem i eSky-flysøkemotor.

✔️ Kan jeg bestille hotell sammen med Ryanair-flyvning?

Ved bruk av eSky-flysøkemotor kan du bestille både flybilletter og overnatting som en del av Fly+Hotell-pakke. Takket være dette vil reisen din være mer praktisk, men også billigere på grunn av pakkerabatter.

Finn ut mer om Ryanair

Ryanair

Ryanair er et irsk lavprisflyselskap som er den største og mest populære low-cost i Europa. Til tross for kontroversielle ideer, har transportøren stor popularitet blant passasjerer, særlig på grunn av veldig billige flybilletter. Likevel er dens navn en ganske stor utfordring for dem som leter etter flytilbud.

Rayner, Rayanair, Raynair eller Rynair, og noen ganger Rajaner – det kaller mange, som er på jakt etter billige flyreiser, for Ryanair-flyselskapet. Ryanair driver nesten hundre flyplasser på vårt kontinent og ett i Marokko. Hvert år blir flyselskapets forbindelsesrute bredere og større.

Flyselskapet ble etablert i 1985 på initiativ av familien Ryan: Christy Ryan, Liam Lonergan – eieren av den irske turoperatøren «Club Travel» og den irske forretningsmannen Tony Ryan – grunnleggeren av Guinness Peat Aviation-bedriften. Til de første historiske reisene brukte transportøren Ebraer Bandeirante-flyene som fløy mellom Waterford og London Gatwick. Året etter begynte Ryanair å fly mellom Dublin og London Luton.

Hvert år blir det flere og flere som reiser med Ryanair. Som et resultat av Ryanairs taper fra 1991, innførte selskapets ledelse et restruktureringsprogram som Michael O’Leary var ansvarlig for. Ideen som har blitt satt ut i praksis ga fantastiske resultater og gjorde Ryanair til Europas største lavprisflyselskap innen sivil luftfart. I 2000 begynte Ryanair å selge flybilletter på nettet. Hovedbasen av flyselskapet er Dublin. Transportøren har blitt anerkjent som det mest punktlige flyselskapet i Europa av Forening av Europeiske Flyselskaper og Storbritannias sivile luftfartsmyndighet.

 

Håndbagasje på Ryanair

Alle Ryanair-passasjerer kan ta med en håndbagasje som ikke er større enn 40 x 20 x 25 cm. Vesken, ryggsekken eller kofferten må passe under setet foran passasjeren. I tillegg, dersom du bestiller prioritert ombordstigning, får du lov til å ta med en ekstra koffert inn i kabinen. Den kan veie 10 kg og ha størrelse opptil 55 x 40 x 20 cm. Du bør huske på at gjenstander som en dameveske, en bærbar pc eller en pose med dagligvarer fra en pliktfri butikk anses også som håndbagasje. Den lille håndbagasjen er inkludert i billettprisen. Du kan imidlertid ikke pakke alt inn i håndbagasje. Ryanair, slik som alle andre flyselskaper, sjekker innholdet i hver koffert før hvert fly. Av sikkerhetsgrunner er det forbudt å ta om bord væsker i andre beholdere enn de tillatte. Hver væskebeholder må ha maksimalt volum på 100 ml, være gjennomsiktig, og alle små flasker må passe inn i en liters pose. Det betyr at hver passasjer kan ta om bord maksimal 1 liter væsker som sjampo, dusjsåpe, munnvann, osv. Disse retningslinjene gjelder ikke babymat og medisiner. Melk eller andre barnevæsker skal rapporteres separat under sikkerhetskontrollen. Som regel må foreldrene smake på væsken. Medisiner og barnemat kan likevel fraktes bare i mengder nødvendige for reisen.

Innsjekket bagasje hos Ryanair

Hos Ryanair er ikke innsjekket bagasje inkludert i billettprisen. Hver passasjer kan imidlertid betale ekstra for muligheten til å ta med innsjekket bagasje. Hver person kan sjekke inn opptil tre kolli innsjekket bagasje opptil 20 kg hvert. I Ryanair er størrelse på innsjekket bagasje også strengt definert. Hver koffert kan ha maksimale yttermål på 81 x 119 x 119 cm. Det er også mulig å sjekke inn en mindre koffert opptil 55 x 40 x 20 cm som ikke veier mer enn 10 kg. I dette tilfellet er avgiften mindre enn gebyret mot en standard innsjekket bagasje. Gebyrene for innsjekket bagasje i Ryanair avhenger av datoer og sted for kjøp av ekstra bagasje. Det å kjøpe innsjekket bagasje online er billigere enn å gjøre det på flyplassen, like før avreisen. Hvis du har overvekt av bagasje, er det også nødvendig å betale for hver ekstra kilo.

Bagasjeinnholdet kan også kontrolleres på flyplassen. Når det gjelder innsjekket bagasje, har Ryanair de samme retningslinjene som alle andre flyselskaper. Det er ikke lov å ta med brennbare eller eksplosive stoffer. Mengden av mat, alkohol og sigaretter som kan fraktes, avhenger av reiseruten og tollbestemmelser på den.

 

Online innsjekking

Hvis du reiser med Ryanair, har du en mulighet til å sjekke inn online fra 2 dager til 2 timer før avreisen. I tillegg kan du også bestille et foretrukket sete på flyet. For å sjekke inn online må du fylle ut nødvendige opplysninger om passasjerene. Etter å ha sjekket inn hver passasjer, husk å skrive ut ombordstigningskortene.

Ved innsjekking på flyplassen må du vise ditt ombordstigningskort sammen med ditt reisedokument. Hvis du glemmer å ta med boardingkortet ditt, er det fortsatt mulig å sjekke inn på flyplassen. Det er likevel ikke gratis, og gebyret bestemmes av Ryanair.

Det er verdt å sjekke inn online så fort som mulig for å være sikker på at hele prosessen er vellykket.

Reiseklasser

Ryanair tilbyr valg mellom noen tariffer. Standardtariffen er selvfølgelig den billigste, men den tilbyr ingen privilegier og du må betale ekstra for tilleggstjenester hver gang. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en høyere tariff, øker antall tjenester og privilegier tilgjengelig i billettprisen. Plus-tariffen innebærer muligheten til å ta med et kolli innsjekket bagasje om bord, garanterer prioritert ombordstigning sammen med din håndbagasje, og gjør det mulig for deg å velge et sete på flyet. Flexi Plus-tariffen gir også muligheten til å endre reisedato og flyruten (under visse betingelser), og takket være Family Plus får du tilgang til spesielle tilbud og ekstra fasiliteter for reisende familier.

Flyflåte

Ryanair har i sin flåte bare Boeing 737-800 fly. Flyselskapet har ca. 300 sånne maskiner, og deres gjennomsnittsalder er 5,5 år. Boeing 737 er verdens mest populære mellomdistanse jetfly med smal flykropp. Slike fly har blitt produsert i forskjellige versjoner siden 1967. Boeing 737-800 som Ryanair tilbyr, kan romme 189 passasjerer. Setene er symmetrisk arrangert – det er tre av dem i 33 rader på hver side. Teoretisk sett er det mulig å ta om bord flere passasjerer, men maskinene har sertifikat for å frakte maksimalt 189 passasjerer. Overgangen finnes i midten.

Boeing 737-800 når en hastighet på 840 km/h. Det kan fly 5420 km uten landing, og nå et tak på 12 496 m. Flyet er 39 m langt, og dets vingespenn er 34 m. Det veier 40 410 kg.

Ryanair planlegger å legge til sin flåte nesten 200 maskiner av den typen. Flyselskapet vurderer også å kjøpe inn 100 fly Boeing 737 MAX 200. Hvis dette faktisk skjer, skal Ryanair ha omtrent 520 fly i sin flåte og 160 millioner passasjerer som reiser med dem hvert år.

 

Dublin lufthavn

Denne internasjonale flyplassen er hovedkontoret til mange flyselskaper, bl.a. Ryanair. Den ligger ca. 10 km nordover fra Irlands hovedstad. Flyplassen er ikke bare den mest travle i Irland, men også rangerer blant de 10 travleste i Europa. På dets område kan man finne 2 hoteller, og flere bilutleier i ankomsthallen. I bygningen er det også mane puber, kafeer, restauranter, forskjellige butikker, også de tollfrie. Reisende har også tilgang til trådløst internett og det er mulig å dra nytte av flere internettkiosker.

Måltider

Ryanair tilbyr ikke gratis måltider om bord, men passasjerer kan bestille mat og drikker. Det er mulig å kjøpe snacks, varme og kalde drikker, til og med øl, vin og brennevin. Nærmere informasjon om tilgjengeligheten av snacks og drikker kan fås fra ombordmagasinet.

Tilleggstjenester

På Ryanair-fly finnes det en bar og en ombordbutikk hvor du kan kjøpe kosmetikk, merkevare parfymer og forskjellige smykker.