Menu

SAS

Advertisement

Beste vilkårlige reiser med flyselskapet SAS Scandinavian Airlines System hos eSky

Pris per voksen i to retninger

Advertisement

✔️ Hvor flyr SAS til?

SASs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Når kan man kjøpe de billigste billettene for SAS-flyvninger?

SASs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Hvilke flyselskaper tilbyr lignende flyforbindelser?

Det er også andre flyselskaper som flyr til de samme byene som SAS, og du kan finne dem i eSky-flysøkemotor.

✔️ Kan jeg bestille hotell sammen med SAS-flyvning?

Ved bruk av eSky-flysøkemotor kan du bestille både flybilletter og overnatting som en del av Fly+Hotell-pakke. Takket være dette vil reisen din være mer praktisk, men også billigere på grunn av pakkerabatter.

Finn ut mer om SAS

SAS

Historien av det skandinaviske flyselskapet begynner i 1946. Det har blitt opprettet som et konsortium av innenlandske flyselskaper i tre land: Danmark, Norge og Sverige. Hovedkvarteret til SAS er Arlanda-lufthavn i Stockholm. Flyselskapet tilhører de mest moderne og innovative transportørene. Samtidig er det også den største transportøren i nordiske land. I 1960-årene ble selskapet det første i verden som begynte å fly over Nordpolen som resulterte i å forkorte reisen til Japan fra 52 til 32 timer. SAS-flyselskapet var også pioner i å innføre økologiske fly. Det tilhører en av de første til å introdusere økonomisk klasse. SAS er et av grunnleggerne av Star Alliance, og takket være sine partnere tilbyr det det største systemet med flyforbindelser i verden. I rutenettet av flyselskapet finnes det flyplasser i Europa, Asia og Nord-Amerika. Blant mange annet kan transportøren finnes på polske flyplasser. Dets flyer lander i Gdańsk, Łódź, Poznań, Warszawa og Wrocław.

Bagasje

I SAS er det tillat å ta med håndbagasje om bord. Bagasjens dimensjoner og vekt bestemmes av flyselskapet og kan endres avhengig av bookingklassen eller ruten.

Innsjekket bagasje i SAS kan ikke heller overstige bestemte dimensjoner og vekt. Også her avhenger alt på reiseklassen og ruten.

 

Serviceklasser

SAS tilbyr tre serviceklasser.

SAS Go er den billigste og er ment for turister. Ombord har passasjerer mulighet til å kjøpe måltider.

SAS Plus er populær både blant forretningsmenn og turister på jakt etter et alternativ til økonomiklassen. Passasjerene som velger denne klassen har mulighet til å sjekke inn ved business-klasses innsjekkingsskranker. På noen flyplasser tilbyr også SAS raskere sikkerhetskontroll, bredere og mer komfortable seter, gratis måltid og fleksible tariffbetingelser. På interkontinentale ruter finnes det kabiner i denne klassen.

SAS Business tilbyr det høyeste nivået av tjenester, bl.a. passasjerer går gjennom en forenklet innsjekking, har lov til å ta med en større bagasje, har tilgang til spesielle lounger hvor de kan slappe av før avreisen.

Online innsjekking

Når det gjelder online innsjekking, var også SAS et innovativt flyselskap. Hos transportøren er innsjekking via Internett mulig ikke før 22 timer før den planlagte avreisen, og blir stengt 60 minutter før den. Passasjerer skriver ombordstigningskortet selv, men det er også mulig å få det på flyplassen ved innsjekkingspunkter. Det å endre det tidligere tildelte stedet er mulig senest 3 timer før avreisen.

Luftflåte

SAS flåte består av mer enn 154 maskiner av typen: Airbus A319, A320, A320NEO, A321, A330-300, A350-900, Boeing 737-700 / 800, CRJ-900, ATR 72-600. SAS-flyselskapet erstatter stadig eldre fly med nye, mer miljøvennlige modeller. På grunn av dette er det nå mulig å redusere drivstofforbruket under flyturen med 15-30% og gi passasjerene muligheten for bærekraftig reise under praktiske forhold.

Arlanda lufthavn

Den internasjonale flyplassen Arlanda er hovedkvarteret til SAS. Lufthavnen ligger 42 km nord for Stockholm og 28 km sørøst for Uppsala. På flyplassens område finnes det mange spisesteder, puber, restauranter og kafeer. I tillegg kan du finne der mange forskjellige butikker, til og med tollfrie butikker. I bygningen finnes det også bilutleiefirmaer, et kapell, et medisinsk punkt, et renseri, et treningsstudio og en lekeplass for barn. Trådløst internett er tilgjengelig i hele flyplassen.

Måltider

Ombord på flyet tilbyr SAS et bredt utvalg av drikker, inkludert gratis kaffe og te. På flyreiser over Skandinavia og Europa kan passasjerer også kjøpe snacks fra menyen. På interkontinentale flyreiser serveres mat, snacks og drikker i alle klasser, og de varierer avhengig av tidspunktet av reisen. I tillegg er det også mulig å kjøpe dem fra ombordmenyen.

Passasjerer fra business-klassen har en rikere meny inkludert i billettprisen, får et glass sjampanje og kan velge én av tre måltider fra menyen. Dessuten kan de nyte en vinbuffé, alkoholfrie drikker, frukt og snack i løpet av reisen.

 

Tilleggstjenester

Fra 1992 tilbyr flyselskapet lojalitetsprogrammet EuroBonus til passasjerer som ofte velger å reise med SAS. For hver flyreise med SAS eller andre selskaper som er medlemmer av Star Alliance, mottar passasjerer poeng som de kan bruke for å få en gratis flytur, hotellopphold eller å leie en bil. De som eier kort med høyest status får en rekke andre privilegier.