Menu

Aeroflot

Advertisement

Beste vilkårlige reiser med flyselskapet Aeroflot hos eSky

Pris per voksen i to retninger

Advertisement

✔️ Hvor flyr Aeroflot til?

Aeroflots flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Når kan man kjøpe de billigste billettene for Aeroflot-flyvninger?

Aeroflots flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Hvilke flyselskaper tilbyr lignende flyforbindelser?

Det er også andre flyselskaper som flyr til de samme byene som Aeroflot, og du kan finne dem i eSky-flysøkemotor.

✔️ Kan jeg bestille hotell sammen med Aeroflot-flyvning?

Ved bruk av eSky-flysøkemotor kan du bestille både flybilletter og overnatting som en del av Fly+Hotell-pakke. Takket være dette vil reisen din være mer praktisk, men også billigere på grunn av pakkerabatter.

Finn ut mer om Aeroflot

Aeroflot

Aeroflot er Russlands nasjonale flyselskap og det største flyselskapet i dette landet. Offisielt ble Aeroflot grunnlagt i februar 1923. I Sovjetunionens tid var det den eneste transportøren i dette landet og samtidig den største i verden. I 1971 ble flyselskapet en del av IATA-strukturen, og 9 år senere ble det den offisielle transportøren av deltakerne i XXII Olympiske leker i Moskva. Ved denne anledningen ble det bygget en ny internasjonal lufthavn – Sjeremetjevo-II. Etter Sovjetunionens fall ble det opprettet mange separate flyselskaper i Russland og de tidligere republikkene, og 300-500 regionale og lokale flyselskaper ble etablert basert på Aeroflots flåte. Rett etterpå ble selskapet forandret til et aksjeselskap. I 2006 ble Aeroflot medlem av SkyTeam-luftfartsallianse. For tiden har flyselskapet 4 stjerner i Skytrax-rangering, og når det gjelder Skytrax World Airline Awards 2019 ble Aeroflot valgt til det beste flyselskapet i Øst-Europa for åttende gang. Aeroflot ble også vurdert av det amerikanske selskapet APEX (The Airline Passenger Experience Association.) og oppnådd 5 stjerners global vurdering. I følge Brand Finance er Aeroflot også det sterkeste luftfartsmerke i verden. I dag tilbyr den russiske transportøren flyreiser til ca. ett hundre og seksti destinasjoner i nesten seksti land, inkludert flyplasser i Europa, Asia, Afrika, Midtøsten og Sør-Amerika. I Norge kan man fly med Aeroflot fra lufthavnen i Oslo. I 2018 hadde Aeroflot 35,8 millioner passasjerer, og sammen med datterselskaper - 55,7 millioner.

Bagasje

Man kan ta håndbagasje om bord på Aeroflot. Dens størrelse og vekt bestemmes av flyselskapet og kan avhenge av bookingsklasse og rute. Innsjekket bagasje i Aeroflot må også ha fastsatte størrelse og vekt. Også i dette tilfellet avhenger alt av reiseklasse og rute.

Bookingsklasser

Passasjerer som reiser i økonomiklasse har tilgang til et bredt utvalg av lyd- og videoprogrammer, radiokanaler, TV og et rikt filmtilbud. De som reiser i business- og premium-klasse har i tillegg tilgang til lydbøker og spill. Passasjerer i alle klasser kan handle i taxfree-butikken som finnes om bord. Forskjellen mellom økonomiklasse og business- og premium-klasse er reisekomfort – i økonomiklasse finnes det blant annet ikke større mellomrom mellom passasjerseter. I tillegg blir måltider i business- og premium-klasse servert på porselen.

Online innsjekking

Når man reiser med Aeroflot er det mulig å bruke online innsjekking som starter 24 timer før avgang. Denne tjenesten er tilgjengelig opptil 45 minutter før planlagt start. Reiser man med Aeroflot, er det også mulig å sjekke inn via mobilapplikasjonen. I tillegg til gjennomført online innsjekking, må passasjerer på flyplassen også ha et utskrevet ombordstigningskort. Online innsjekking er ikke mulig når man reiser fra flyplasser i USA og India. Man kan heller ikke bruke online innsjekking når man reiser med barn som er under 2 år.

Flåte

Den russiske transportørens flåte består av 252 fly av følgende type: Airbus A320, A321, A330, Boeing 737-800, Boeing 777-300ER og Sukhoj SuperJet 100. Gjennomsnittsalderen for fly er 4,6 år. Når det gjelder kategori for flyselskaper med mer enn 100 fly, har Aeroflot verdens yngste flåte.

Sjeremetjevo internasjonale lufthavn, Moskva

Den internasjonale flyplassen ligger utenfor den russiske hovedstaden. Inntil nylig hadde den vært på første plass når det gjelder antall innsjekkede passasjerer, men i 2008 hadde Domodedovo internasjonale lufthavn flere reisende. Til tross for dette er Sjeremetjevo den viktigste flyplassen i Moskva. Bilutleiefirmaer har sine lokaler på den, og i terminaler finnes det barer, restauranter, butikker, inkludert tollfrie butikker, og trådløst internett er tilgjengelig gratis i alle terminaler (B, C, D, E og F).

Måltider

Om bord på Aeroflot-fly serveres det, avhengig av flyvning, fire måltider, inkludert to varme. I tillegg får passasjerer gratis jus og såkalte milde drinker. Vin, øl og vodka-drinker kan kjøpes om bord. Flyselskapet serverer måltider for vegetarianer og diabetiker når man ønsker det.