Menu

Wizz Air

Advertisement

Beste vilkårlige reiser med flyselskapet Wizz Air hos eSky

Pris per voksen i to retninger

Advertisement

✔️ Hvor flyr Wizz Air til?

Wizz Airs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Når kan man kjøpe de billigste billettene for Wizz Air-flyvninger?

Wizz Airs flyrutetabell omfatter ruter fra mange populære byer. For å sjekke hvilke flyforbindelser er tilgjengelige, bruk eSky-søkemotor.

✔️ Hvilke flyselskaper tilbyr lignende flyforbindelser?

Det er også andre flyselskaper som flyr til de samme byene som Wizz Air, og du kan finne dem i eSky-flysøkemotor.

✔️ Kan jeg bestille hotell sammen med Wizz Air-flyvning?

Ved bruk av eSky-flysøkemotor kan du bestille både flybilletter og overnatting som en del av Fly+Hotell-pakke. Takket være dette vil reisen din være mer praktisk, men også billigere på grunn av pakkerabatter.

Finn ut mer om Wizz Air

Wizz Air

Wizz Air er et ungarsk lavprisflyselskap som tilbyr flyturer innen Sentral- og Øst-Europa, Vest-Europa, Georgia, Israel og Tyrkia. Det første flyet tok av den 19. mai 2004 fra Katowice, Polen. En av passasjerene som deltok i den innledende flyturen var grunnleggeren og styrelederen for Wizz Air - József Váradi. Som de fleste lavpris flyselskaper, bruker Wizz Air mindre flyplasser som muliggjør en billigere og raskere passasjerservice. Flyene har bare en type av kabiner, skinnseter og ingen tilordnet seter. Cateringtjenester tilbys på forespørsel mot en ekstra avgift. Nå for tiden opererer Wizz Air 340 ruter og sysselsetter ca. 2000 ansatte.

Hovedkontoret av Wizz Air er Budapest Liszt Ferenc International Airport som er den største ungarske flyplassen. Den ligger 16 km sørøst fra landets hovedstad, er den nest største flyplassen i Sentral-Europa, og dens opprinnelse dateres tilbake til 1950-årene. Hvert år blir den brukt av omtrent 8 millioner passasjerer som kan reise til den med ca. 40 flyselskaper. På flyselskapets område finnes det et venterom for Wizz Air sine kunder som kjøper tilgang til selskapets eksklusive ventesal. Der kan gjestene få gratis måltider og drikker, tilgang til Internett, aviser, tv og baderom.

 

Wizz Air – bagasje – vekt og størrelse

Bagasjestørrelse og -vekt hos Wizz Air er strengt bestemt av denne ungarske transportøren. Derfor, før du bestiller en billett, er det verdt å sjekke hvor mange bagasjestykker du kan ta med på reisen. I tillegg er det lurt å bli kjent med tollforskriften i ankomstlandet før flyturen. Hvis du er i tvil, er det best å sjekke en såkalte Hvit Liste over gjenstander som kan transporteres med fly. Slike opplysninger kan du finne på nettsider til luftfartskontorer.

I samsvar med bestemmelsene av Wizz Air, har hver passasjer lov til å ta om bord et stykke håndbagasje av størrelse 40x30x20 cm og vekt opptil 10 kg som er inkludert i billettprisen. Hvis du kjøper en Wizz Priority-tjeneste, kan du i tillegg ta med en ekstra bagasje med maksimal størrelse på 55x40x23 cm.

Hvor mange stykker av innsjekket bagasje kan du reise med på Wizz Air? Grensen er 6 stykker, 3 av dem kan veie maksimalt 32 kg og ha størrelse 149x119x71 cm, 2 av dem maksimalt 20 kg og 1 – 10 kg. Innsjekket bagasje på Wizz Air kan kjøpes både når du bestiller billetten, og etter at du har sjekket inn online.

 

Hvor flyr Wizz Air?

Lavprisflyselskap er et transportmiddel som reisende velger oftest. Hvor flyr Wizz Air? Wizz Air får stadig flere flyruter – nå for tiden tilbyr flyselskapet flere hundre ruter i Europa og Nær Øst. Med Wizz Air kan du reise, blant mange annet, til Spania, Stor Britannia, Frankrike, Norge eller Israel.

Transportøren har over 30 operasjonsbaser. Alle flyreiser utføres ved hjelp av moderne fly. Wizz Air sin flåte er flere titalls av moderne maskiner som garanterer komfort og sikkerhet for sine passasjerer og hele mannskapet. Wizz Air bruker fly fra Airbus A320-serien, til og med A320s. Transportørens flyflåte blir stadig utvidet, og den har nylig bestilt flere fly, bl.a. A321neo.

 

Hvordan å endre bestillingen på Wizz Air?

Er det mulig å endre bestillingen på Wizz Air og hvis ja, hvordan kan du gjøre det? Passasjerer kan gjøre endringer i reservasjonen, men det er ikke gratis – du må betale ekstra for å gjøre endringer i bestilling og mulig prisforskjell i billettene. Du kan endre flyruten, tidspunktet eller datoen 3 timer før avreisen. Det er også mulig å endre passasjerens navn eller kjøpe tilleggstjenester, for eksempel en innsjekket bagasje eller å betale for et sete på flyet med mer benplass. Også i sånne tilfeller må endringer gjøres senest 3 timer før avgangen. Det er imidlertid verdt å huske at du har rett til én gratis endring i din online reservasjon hvis den gjelder:

 

  • det å endre fra 1 til 3 tegn i passasjerens navn
  • det å endre passasjerens kjønn (hvis vi har gjort en feil i løpet av bestillingen)
  • det å utvikle forkortede opplysninger til fulle navn

Hva kan du ta med i håndbagasjen på Wizz Air?

I henhold til sikkerhetsforskriftene, er det ikke lov å transportere alt i håndbagasjen. Hva kan du ta med i håndbagasjen? Først og fremst, det er lov å ta med gjenstander som ikke utgjør en trussel mot andre passasjerer og ikke har skarpe kanter. Om bord kan du ta med f.eks. medisiner, personlige gjenstander, en bærbar pc, klær, osv. Likevel er det verdt å huske å følge regler om transport av kosmetikk i håndbagasje, for å unngå misforståelser under sikkerhetskontroll. Flytende kosmetikk i håndbagasje transporteres i beholdere som ikke overstiger 100 ml. Sånne beholdere bør du ha i en gjenlukkbar, gjennomsiktig pose som ikke er større en 20x20 cm og har ikke mer enn 100 ml kapasitet. Hvordan bør du transportere kosmetikk som har fast konsistens, som pulver, øyenskygger og leppestifter? I dette tilfellet er det greit å ha dem inne i en vanlig kosmetikkpose.

Før du begynner å pakke ned i din koffert, bør du bli kjent med tollforskriften i ditt reisemål. Hvis du er i tvil, er det best å laste ned en liste over tillatte og forbudte gjenstander fra luftfartskontorets nettside. I samsvar med bestemmelsene av Wizz Air, har hver passasjer lov til å ta om bord et stykke håndbagasje av størrelse 40x30x20 cm og vekt opptil 10 kg som er inkludert i billettprisen. Hvis du kjøper en Wizz Priority-tjeneste, kan du i tillegg ta med en ekstra bagasje med maksimal størrelse på 55x40x23 cm.

 

Hva kan du ta med i innsjekket bagasje på Wizz Air?

Hva kan fraktes i innsjekket bagasje på WizzAir, og hvilke gjenstander er forbudte? Du må betale for en innsjekket bagasje som er en del av grunnleggende tariff, men her er begrensninger på tillatte gjenstander mye lavere. Hva bør du ta med i innsjekket bagasje? I kofferten kan du ha bl.a. større sportsutstyr, verktøy eller våpen. Det er også tillatt å pakke oksygentanker eller bærbare medisinske elektroniske apparater. Husk på at du ikke bør ha verdifulle gjenstander, penger eller dokumenter i innsjekket bagasje – flyselskapet er ikke ansvarlig for mulige skader. Det er ikke lov å frakte eksplosive og brennbare materialer, kjemiske og toksiske stoffer, spraymaling og drikkevarer som inneholder mer enn 70% alkohol.

Hva er den registrerte bagasjegrensen på WizzAir? Hver passasjer kan frakte 6 bagasjestykker, 3 av dem kan veie maksimalt 32 kg og ha størrelse 149x119x71 cm, 2 av dem maksimalt 20 kg og 1 – 10 kg. OBS! Etter at du har sjekket inn online, kan du fortsatt kjøpe innsjekket bagasje.

 

Kan du ha med egen mat på fly?

Mange lurer på om det er lov å ha med egen mat på WizzAir-fly. Ifølge gjeldende regler er det lov å ha med mat både i håndbagasje og registrert bagasje, men det er nødvendig å huske om noen viktige regler. Først og fremst bør varene være lukket inn i deres originale emballasje. Hvis du vil transportere drikker og flytende mat i håndbagasje, må du huske på at det er underlagt restriksjoner – sånne varer må fraktes i 100 ml pakninger, i en plastpose som ikke har større kapasitet enn 1 liter. I håndbagasje kan du også ha bl.a. kaker, sandwicher eller babymat (som er underlagt separat kontroll. Det er lov å ta med så mye mat som babyen din trenger i løpet av reisen). Du bør også bli kjent med tollforskriften i landet du reiser til. For eksempel – USA forbyr import av fersk mat. Hvis du ikke vil ha egne matvarer om bord, kan du godt bruke Wizz Café-tjenesten i løpet av reisen. Takket være den kan du kjøpe snacks, sandwicher, drikker og drikkevarer på flyet.

Hvordan kan du sjekke inn på WizzAir?

Hvordan kan du sjekke inn på WizzAir og unngå unødvendige feil? Alt du trenger å gjøre er å klikke på en link til online innsjekking som har blitt sendt til din e-mailadresse sammen med bekreftelse på din billettbestilling. Etter det er det bare å fylle ut nødvendige opplysninger og skrive ut ditt ombordstigningskort.

Online innsjekking i WizzAir er gratis. En av de viktigste opplysningene er den som bestemmer når vi kan sjekke inn. Hos WizzAir er online innsjekking tilgjengelig for passasjerer 30 dager før avreisen. Senest kan du gjøre online innsjekking 3 timer før flyavgangen. Personer som ikke har kjøpt flysete i løpet av billettbestillingen kan sjekke inn 48 timer før avreisen. Det er viktig å huske å ta med ditt ombordstigningskort og dokument, som du har brukt i løpet av online innsjekking, til flyplassen.

 

Hvordan tildeler WizzAir seter?

Hvordan tildeler WizzAir seter? Hver person kan velge seter på flyet mot et gebyr ved bestilling. Hvis du ikke velger et sete, tildeler WizzAir det automatisk 48 timer før avreisen. Det er likevel verdt å vite at selv om du allerede har bestilt flyreisen og sjekket inn online, er det fortsatt mulig å kjøpe et sete på flyet opptil 3 timer før avreisen. Når det gjelder prioritet ved ombordstigning, tilbyr transportøren en betalt Wizz Priority-tjeneste. Den kan du kjøpe under flybestillingen. Wizz Priority-tjenesten inneholder prioritet ved ombordstigning, garanti for å transportere håndbagasjen i flykabinen og mulighet til å ta med en ekstra bagasje med størrelse 55x40x23 cm. Det å kjøpe Wizz Priority-tjenesten betyr dessverre ikke at passasjeren har prioritet til sikkerhetskontroll og innsjekking.

Hvilke fly har WizzAir i sin flåte?

Wizz Air har i sin flåte 54 fly av typen Airbus A320. Hver av dem er utstyrt med motoren International Aero Engine V-2500 og har nok plass for 180 passasjerer, uten oppdeling i klasser. Gjennomsnittsalderen for maskiner i Wizz Air er 3,5 år. Hvert av flyene er malt i karakteriske farger: rosa, hvit og lilla. Airbusser var de første passasjermaskinene utstyrt med et elektronisk flystyringssystem (fly-by-wire). Det betyr at mekaniske forbindelser mellom styreverktøy og et styre har blitt erstattet med digitalt signal. Det første flyet A320 ble testet allerede i 1987. Året etter debuterte det på en kommersiell rute i Air France sine farger. Etterpå begynte flyselskapet British Airways å bruke Airbusser A320. Flymaskinen er et europeisk svar til den amerikanske Boeing 737. Wizz Air bestilte 30 flymaskiner av A320-typen i 2006 og i følgende år bestilte de enda flere av dem. I 2014 ble det 16 millioner passasjerer som har fløyet med Wizz Air! Er du allerede en av dem?