Menu

Bagasje: mål og vekt

Bagasje: mål og vekt

Kofferten eller vesken vi vil ta med på reisen kan ikke overstige bestemte vekt- og størrelsesbegrensninger. Hvor stor kan din innsjekket bagasje være? Og hvor mye kan håndbagasjen veie? De fleste av flyselskapene har sine egne regler for transport av bagasje som hver passasjer bør bli kjent med før reisen. Ethvert avvik fra forskriftene kan dessverre koste oss dyrt.

Størrelse på håndbagasje

Maks størrelse på håndbagasje kan variere avhengig av transportøren. For eksempel, størrelsene på håndbagasje hos Wizz Air og Ryanair er lignende, men det er en forskjell på noen få centimeter. Det kan virke uviktig, men under sikkerhetskontroll på flyplassen kan det være nødvendig å betale ekstra på grunn av disse få centimeterne.

Hver håndbagasje må passe under setet eller i bagasjehyllen over det. Flyselskapene bestemmer selv om håndbagasjestørrelse og -vekt. Det er verdt å huske at størrelsen på håndbagasje oppgitt i reglement inneholder slike tilleggselementer som kofferthåndtak eller hjul. Tillatt vekt på håndbagasje er vanligvis mellom 8 og 10 kg.

Størrelse på innsjekket bagasje

Er størrelse på håndbagasje ikke nok for deg, er det alltid mulig å ta med ekstra kofferter. Størrelse og vekt på innsjekket bagasje kan ikke overstige de fastsatt av transportøren. I tillegg bør man også legge merke til hvor mange kolli det er lov å ta med.  Antall kofferter man kan sjekke inn avhenger av klassen en reiser i. Når det gjelder prisen på ekstra bagasje, påvirkes det av flere faktorer, bl.a. mengden av bagasje, bagasjevekt, reisedato (i høysesongen er priser høyere) og reiserute.

Vekt- og størrelsesbegrensninger på innsjekket og håndbagasje i forskjellige flyselskaper kan du sjekke på vår nettside.

Hvilken koffert skal jeg kjøpe?

Hvis du ønsker å kjøpe en koffert på flyet, bør du ta hensyn til forskjellige faktorer.

Den første er selvfølgelig bagasjestørrelse som bestemmes av flyselskapet. Et annet viktig spørsmål er hvor ofte du reiser. Personer som reiser ganske sjelden kan kjøpe billigere vesker eller kofferter, men de som reiser flere ganger i måneden bør vurdere å kjøpe en solid koffert fra en pålitelig produsent.

I butikker kan du kjøpe både harde og myke kofferter (vær oppmerksom på om de har en metalllås og roterende hjul). Hvilken av dem er best? Når det gjelder håndbagasje er det mye bedre å ha med en myk koffert som er elastisk. Det er lettere å passe en sånn inne i bagasjehylle. Vesker og ryggsekker kan strekkes enda mer. En semi hard koffert kan også være en god idé. Slike kofferter gir bedre beskyttelse mot skade, men samtidig veier litt mer, og når det gjelder kabinebagasje er jo hvert kilogram veldig viktig.
Hvis du leter etter en koffert som kan bli din innsjekket bagasje, er det best å velge solide materialer. Denne typen bagasje er mer utsatt for skade (det å kaste kofferter er dessverre vanlig praksis), så i dette tilfellet er det best å velge en hard koffert, f.eks. laget av polykarbonat, som har ekstra forsterkninger. Det kan også være lurt å velge en koffert med bagasjelås.

Hint og forslag i denne artikkelen og relaterte artikler er kun til informasjon og supplement, og kan ikke utgjøre grunnlaget for krav mot eSkyTravel.no.

Inneholder denne artikkelen informasjon du lette etter? Ja | Nei
Jeg synes at denne artikkelen;
Takk for din vurdering!