Menu

Hvordan transporterer man sportsutstyr med fly?

Hvordan transporterer man sportsutstyr med fly?

Flyselskaper tillater transport av sportsutstyr. Avhengig av flyselskap, kan det være inkludert i standard pris på bagasje eller pålagt tilleggsgebyr. Husk å bestille denne tjenesten på forhånd, fordi det kan være mye dyrere å registrere sportsutstyr for transport på flyplassen.

Hvordan skal jeg forberede sportsutstyret mitt til flytransport?

Sykler

  • Fjern pedalene, eller fest dem slik at de ikke stikker ut.
  • Skru av forhjulet og fest det på rammen,
  • Sett og fest sykkelstyret langs rammen,
  • Slipp luft ut fra dekkene,
  • Pakk sykkelen i en spesiell stretchfolie eller pappeske.

Dykkerutstyr

  • Tøm dykkerflaske,
  • Sett alle brytere og ventiler i av-stilling,
  • Fjern alle strømkilder og lamper.

Dykkerutstyr kan bare transporteres som innsjekket bagasje, og er underlagt vektgrenser og overskytende bagasjegebyr.

Skjøre elementer må sikres nøye, du kan for eksempel pakke dem i skum. Hvis du vil transportere en harpunkaster, må den sikres ordentlig med ammunisjonen pakket separat.

Surfebrett

Å transportere surfebrett eller seilbrett krever alltid et ekstra gebyr, da slike ting aldri er inkludert i innsjekket bagasje.

Viktig!

Hvis vekten på brettet ditt med alt utstyr overstiger 50 kg, vil transport bare være mulig som last.

Ikke alle flyselskaper tillater transport av surfing og brettseiling utstyr. Dette er imidlertid mulig hos noen lavprisselskaper som Ryanair og Wizz Air.

Ski og snowboard

Ski- og snowboardtransport er mulig på nesten alle flyselskaper. Slikt utstyr blir behandlet som sportsbagasje - et stykke bagasje kan bestå av et par ski med bindinger og skistøvler (i tilfelle av vannski – ski alene).

Det er best å pakke ski i en spesiell skibag.

Pris på transport av sportsbagasje kan variere avhengig av flyselskap. Mange ruteflyselskaper (som for eksempel LOT og Lufthansa) aksepterer skiutstyr som en del av innsjekket bagasje og krever ikke noe ekstra gebyr for denne tjenesten.

Golfkøller

Når det gjelder lavprisflyselskaper betaler man for transport av sportsbagasje i henhold til flyselskapets priser. De fleste ruteflyselskaper tillater transport av golfkøller utenfor grensen for gratis hovedbagasje uten ekstra kostnad. Imidlertid kan det bli obligatorisk å betale når golfbaggen med køllene er av en ikke-standard størrelse, eller hvis vekten av all sportsbagasje overstiger visse grenser (vanligvis 15 kg).

Hint og forslag i denne artikkelen og relaterte artikler er kun til informasjon og supplement, og kan ikke utgjøre grunnlaget for krav mot eSkyTravel.no.

Inneholder denne artikkelen informasjon du lette etter? Ja | Nei
Jeg synes at denne artikkelen;
Takk for din vurdering!