Menu

Bagasje, barnevogn og barneseter på fly

Bagasje, barnevogn og barneseter på fly

Bagasje for barn på fly

For barn opptil 2 år som sitter på fanget til en forelder og deres billett koster 10-30 % av den vanlige prisen (hos vanlige flyselskaper) eller har en fast pris avhengig av destinasjon (hos lavprisflyselskaper), kan ikke tas bagasje eller bagasjekvoten er veldig liten.

Flypriser for barn under 12 år (avhengig av flyselskaper) kan være omtrent 25-30% billigere og bagasjekvoten er den samme som gjelder voksne eller bare litt mindre.

Vanligvis kan man ta gratis for hver ung passasjer en sammenleggbar barnevogn (flyselskaper krever ofte at det er en såkalt paraplytrille). I mesteparten av tilfellene er disse fraktet i lasterommet. Før man stiger om bord på fly, tar flyplassens personale barnevognen og pakker den i lasterommet. Man må stige om bord med barn i armene. Etter landingen får man barnevognen tilbake direkte etter man har steget ut av flyet, slik at man kan bevege seg fritt på flyplassen.

Reiser på fanget til en forelder på fly

Flyselskaper lar barn under 2 år reise på to måter – i et barnesete i en separat sete (oftest opptil 6 måneder) eller på fanget til en forelder eller en formynder. Den første måten er forbundet med ekstra kostnader – man må betale for et ekstra sete. Den andre måten er mye billigere og man må som regel betale 10-30% av billettprisen for en voksen passasjer eller det er en fast pris avhengig av destinasjon.

Da er oftest bagasjekvoten mye mindre eller man kan ikke ta noen bagasje for barn. Som regel kan man likevel ta en barnesete eller en bæresele.

Hvert fly er utstyrt med spesielle seler for spedbarn som fungerer som sikkerhetsbelter, og de må festes hver gang når det vises en melding at beltene må være festet.

Reise i barnesete på fly

Som regel kan barn, eller retter sagt bør, reise i barneseter fordi, i likhet med bil, standard belter garanterer ikke dette nivået av beskyttelse som et godt tilpasset barnesete.

Hvis man bestemmer seg til å velge alternativet med barnesetet, må man sjekke om denne barnestolen er godkjent for fly. På barnesetet eller på pakningen bør det være et spesielt merke. Hvis barnestolen ikke kan monteres (f.eks. den er for bred), da kan den bli fraktet i lasterommet mot et ekstra gebyr.

Noen flyselskaper lar barn reise i barneseter kun til en fastsatt alder, f.eks. 3 år.

Mat i håndbagasje og prioritert ombordstigning

Om bord på flyp kan du ta mat for barn, inkludert væsker – standard begrensninger i transport av væsker gjelder ikke, men må være sjekket under sikkerhetskontroll. For å unngå tilleggskontroll er det godt å ta med pulvermat. Om bord på mesteparten av flyene kan du be om å varme maten opp i mikrobølgeovn eller om varmt vann for å forberede maten.

Mange flyselskaper tilbyr familier med barn prioritert ombordstigning, slik at de kan forberede seg til reisen før andre passasjerer kommer.


Regler i enkelte flyselskaper

Gå gjennom denne listen over regler for transport av bagasje for barn i enkelte flyselskaper eller velg dette flyselskapet du er interessert i: AeroflotAer LingusAir CanadaAir FranceAir SerbiaAmerican AirlinesAustrianBelaviaBritish AirwaysBrussels AirlinesBulgaria AirCathay PacificDelta AirlineseasyJetEl AlEmiratesEtihad AirwaysEurowingsFinnairJet2.comLOTLufthansaNorwegianQatar AirwaysRyanairSASSingapore AirlinesSun ExpressSwissTAPTurkish AirlinesUkraine InternationalVuelingWizz Air.

Aeroflot

Barnevogn fraktes i lasterommet uten ekstra kostnader. Barn opptil 2 år har den samme bagasjekvoten som voksne på den samme prisklassen.

Aer Lingus

Du kan ta uten ekstra kostnader en barnevogn, en barnestol eller en lekegrind for barn.

Air Canada

Barn som reiser med et betalt og reservert sete gjelder den samme bagasjekvoten som voksne. For barn som reiser på fanget til en forelder, kan en voksen passasjer, bortsett fra hans egen håndbagasje, kan ta for barn en ekstra bagasje med maksimal vekt på 10 kg.

En sammenleggbar barnevogn kan man ta helt til trapp for inngang i fly og der blir den tatt av flyselskapets personale og gitt tilbake rett etter landingen. Transport av denne typen barnevogn er gratis. I tilfelle av store og tunge barnevogn som ikke kan sammenlegges gjelder andre regler. Denne typen barnevogn blir betraktet som ett stykke kolli innsjekket bagasje.

Passasjerer som reiser på økonomiklasse kan bestille en lekegrind for barn som ikke kan sete alene. På grunn av sikkerhetsregler kan ikke barnets vekt overstige 12 kg. Lekegrinder er kun tilgjengelige i enkelte fly.

For barn under 11 år kan tas et barnesete elle en barnestol som innsjekket bagasje uten ekstra kostnader.

Air France

På lange ruter på prisklasser Business, Premium Økonomi og Økonomi kan man bestille om bord på fly en vogn for barn. Den er ment for barn som veier opptil 10 kg og er opptil 70 cm høye. Eldre barn kan reise i deres egne bilseter.

Gratis kan man også ta et bilsete og en sammenleggbar barnevogn for hvert barn.

For barn under 2 år som reiser på fanget til en forelder er bagasjekvoten 12 kg. Det kan ikke være større enn 55x35x25 cm. I tillegg kan man ta et ekstra stykke kolli bagasje med vekt på opptil 10 kg uten ekstra kostnader.

For barn eldre enn 2 år og som reiser i bilseter gjelder den samme bagasjekvoten som voksne.

Air Serbia

Spedbarn under 2 år som reiser på fanget til en forelder har ingen bagasje inkludert. Andre barn som har et reservert sete har den samme bagasjekvoten som voksne.

For barn kan man også ta om bord en sammenleggbar vogn eller en babykurv.

På økonomiklasse har spedbarn under 2 år og eldre barn den samme bagasjekvoten som voksne. På businessklasse for barn under 2 år kan man ta gratis 1 stk. bagasje med vekt på opptil 23 kg og en sammenleggbar vogn.

Eldre barn har den samme bagasjekvoten som voksne – maks. 2 stk. kolli med vekt på opptil 32 kg. Størrelse på hvert av bagasjene kan ikke overstige 158 cm.

American Airlines

På grunn av sikkerhetsskyld må barn reise i bilseter som er tilpasset til deres alder, vekt og høyde, som ble godkjent for bruk i fly.

Bortsett fra bagasje kan man også ta med på fly en sammenleggbar trillevogn og bleier.

Austrian

Bilseter som er godkjent for bruk i fly kan tas om bord for barn som har et reservert sete. For barn under 2 år kan man ta et bilsete eller en barnevogn.

Belavia

For barn kan man ta om bord en sammenleggbar vogn eller et bilsete.

British Airways

Barn under 2 år kan reise på fanget til en forelder eller i en barnestol i sete ved siden av. Flyselskapet har vanligvis sine egne barneseter på enkelte ruter. Man må melde et behov for barnesete så tidlig som mulig. For barn under 3 år kan man ta et eget bilsete.

 

For barn under 2 år kan man ta i tillegg ett stykke bagasje med ting som er nødvendig under flyreise (mat, leketøy, bleier osv.). Eldre barn har den samme håndbagasjekvoten som voksne.

Når det gjelder eldre barn er kvoten for innsjekket bagasje den samme som voksnes. For spedbarn under 2 år kan man ta ett stykke innsjekket bagasje, en sammenleggbar trillevogn og et bilsete.

Brussels Airlines

Barn mellom 2 og 11 år har den samme kvoten for håndbagasje og innsjekket bagasje som voksne.

For spedbarn under 2 år som ikke har deres eget sete kan man ta om bord en bærbar babystol eller en sammenleggbar trillevogn og mat som er nødvendig under reisen. Som innsjekket bagasje for et slikt barn kan man ta en veske med vekt på opptil 23 kg. (bortsett fra prisklassen Check&Go der det er ingen kvote for innsjekket bagasje).

Bulgaria Air

For spedbarn under 2 år kan man ta ett stykke innsjekket bagasje med vekt på opptil 10 kg og en sammenleggbar trillevogn. Om bord kan man også ta mat for barn under reisen.

Cathay Pacific

For barn kan man ta om bord sitt eget bilsete som er godkjent for bruk i fly eller bestille et slikt sete før avreise. Man kan gjøre det i tilfelle av mesteparten av flyene. En lekegrind for barn opptil 12 kg er tilgjengelig i hvert fly.

Delta Airlines

Barn under 2 år som reiser gratis på fanget til en forelder har ingen bagasjekvote. Barn som reiser på fanget til foreldre og deres flyreise koster 10 % av den vanlige billettprisen, har en bagasjekvote på 10 kg. I tillegg kan man ta en sammenleggbar trillevogn.

Eldre barn som betaler minst 50 % av den vanlige billettprisen har den samme bagasjekvoten som voksne.

easyJet

Spedbarn og barn har den samme bagasjekvoten for innsjekket bagasje som voksne – 3 stykker og hvert av dem mot et gebyr.

El Al

I mesteparten av flyene kan man bestille en babykurv for barn under 9 måneder. For barn under 2 år kan man også ta en sammenleggbar trillevogn, en babystol elle et bilsete uten ekstra kostnader. For barn kan man ta maks 1 stykke innsjekket bagasje med vekt på opptil 10 kg.

Emirates

For et barn som ikke har eget sete kan en voksen ta et ekstra stykke innsjekket bagasje med vekt på maks 10 eller 23 kg, avhengig av flyrute. I tillegg kan man ta om bord en veske med mat for barn og andre ting som er nødvendige under flyreise, med en vekt som ikke overstiger 10 kg. Bortsett fra det kan man også ta en sammenleggbar trillevogn eller vognens liggedel.

På flyplassen i Dubai, etter ankomsten eller under mellomlanding, kan man bruke barnevogn som gjør det enklere å gå rundt på flyplassen. Barnevogn for tvillinger er også tilgjengelige.

For spedbarn, dvs. barn under 2 år, finnes det om bord puter, tepper og senger med lengde på ca. 75 cm. Senger kan brukes av barn med vekt på opptil 11 kg.

Etihad Airways

Et barn under 2 år kan reise på fanget til en forelder eller i et separat sete i et spesielt bilsete. Barn i alder mellom 2 og 3 år må reise i sine egne bilsetene.

For spedbarn som ikke har egne seter kan man også ta innsjekket bagasje med vekt på opptil 23 kg (flyreiser til og fra USA, Canada og Brasil) eller 10 kg (andre ruter). På alle ruter og prisklasser er kvoten for håndbagasje 5 kg, og der kan man ha mat for barn og andre ting som er nødvendige under reisen.

Eurowings

Spedbarn under 2 år kan reise på fanget til en forelder til en fastsatt pris – 15 EUR per flyreise. Barn under 11 år og spedbarn, som har et reservert sete, har 20 % rabatt. For hvert barn kan man ta en sammenleggbar trillevogn, et bilsete og en babystol uten ekstra kostnader.

Finnair

Spedbarn under 2 år kan reise på fanget til en voksen person eller i et sete ved siden av i et spesielt babysete.

Uavhengig av prisklasse man reiser på, kan man ta for et barn som reiser i voksnes fang 1 stk. innsjekket bagasje med vekt opptil 23 kg og en sammenleggbar trillevogn og et babysete.

Barn som reiser i en egen barnestol i et separat sete har den samme bagasjekvoten som voksne og kan i tillegg ta en sammenleggbar barnevogn og et bilsete.

Spedbarn under 6 måneder kan også bruke barnesenger som er tilgjengelige om bord. Man må bestille senger på forhånd. De er tilpasset til barn som er opptil 70 cm og som veier mindre enn 11 kg.

Jet2.com

Barn under 2 år som reiser på fanget til en forelder har ingen bagasjekvote.

For hvert barn kan man ta uten ekstra kostnader en sammenleggbar trillevogn og et bilsete som innsjekket bagasje, så lenge deres vekt ikke overstiger 10 kg. Utstyret skal være fraktet i lasterommet, forutsatt at det er nok plass for det. Ellers blir barnevogn og barneseter sendt med et neste fly. Hvis utstyrets vekt skal være større enn 10 kg, vil det bli betraktet som overvekt og man skal være nødt til å betale et ekstra gebyr.

LOT

Barn under 2 år som reiser på fanget til en forelder har 1 stykke bagasje med vekt på 23 kg og en maks totalstørrelse på 158 cm uavhengig av rute eller prisklasse. En sammenleggbar barnevogn kan fraktes innenfor denne kvoten.

Lufthansa

Barn under 2 år som reiser på fanget til en forelder har 1 stk. bagasje med vekt på opptil 23 kg uavhengig av rute eller prisklasse. Innenfor håndbagasje per et barn kan man ta en babystol, et bilsete eller en sammenleggbar barnevogn.

For å øke sikkerhet kan barn under 7 år reise i sine egne bilseter uten ekstra kostnader. I tilfelle av spedbarn er det nødvendig å kjøpe et ekstra sete (fordi barnet ikke skal reise på fanget til foreldre).

Bilsetet må vær i en god tilstand og oppfylle alle krav. Hvis det viser seg å være umulige å montere det på fly, vil bilsetet fraktet som innsjekket bagasje mot et ekstra gebyr.

Norwegian

Barn under 2 år som reise på fanget til en forelder har ingen kvote for håndbagasje. For spedbarn kan man bare ta mat som er nødvendig under reisen. Når det gjelder innsjekket bagasje er kvoten på 5 kg. Den kan være en separat veske eller en del av bagasje av en voksen person som barnet reiser med (dvs. voksens bagasjekvote blir økt med 5 kg).

Andre barn har den samme bagasjekvoten som voksne.

For hvert barn opptil 11 år kan man ta en sammenleggbar barnevogn eller et bilsete uten ekstra kostnader.

Qatar Airways

For hvert barn under 11 år kan man ta en sammenleggbar barnevogn uten ekstra kostnader.

For hvert barn under 2 år som reiser på fanget til en forelder kan man ta en veske håndbagasje med vekt på opptil 10 kg eller størrelse på 50x37x25 cm.

Tillatt vekt på innsjekket bagasje avhenger av prisklasse og rute. På ruter fra og til Argentina, Brasil, Canada og USA kan man ta for spedbarn reisende på første og businessklasse 1 stk. bagasje med maks vekt på 32 kg. På økonomiklasse på de samme rutene er grensen 23 kg. På alle andre ruter og på hver av prisklassene gjelder den samme kvoten – 1 stk. innsjekket bagasje med vekt på 10 kg.

Ryanair

Man kan transportere gratis en sammenleggbar barnevogn og en av følgende gjenstander: et bilsete, sittepute eller reiseseng. De to gratiskolliene kan man merke på flyplassen i en Bag Drop-skranke, som stenges 40 minutter før planlagt avgang.

Trillevognen kan også leverer ved trapp for inngang i fly.

Spedbarn under 2 år kan reise i bilseter.

I dette tilfelle må man bestille et sete som for et eldre barn. Da kan man ta om bord på fly håndbagasje med vekt på opptil 10 kg og en større veske. Det er også en mulighet å kjøpe ekstra innsjekket bagasje.

 

SAS

Barn under 2 år kan reise på foreldres fang eller i sitt eget bilsete. Da bør man bestille et ekstra sete som for et eldre barn.

Barn som reise på voksnes fang har ikke egen kvote for håndbagasje, bare innsjekket bagasje med vekt på opptil 23 kg.

Bilsetet som barnet ikke reiser i blir betrakter som ett stykke kolli innsjekket bagasje og fraktet i flyets lasterom.

En sammenleggbar trillevogn for barn under 2 år kan fraktes gratis, og for eldre barn blir den betraktet som et stk. kolli.

Singapore Airlines

For barn mellom 6 måneder og 3 år som har et reservert sete kan man ta om bord et bilsete godkjent for bruk i fly.

Spedbarn med vekt opptil 14 kg og som har maks 70 cm kan man legge i en spesiell babyseng. Antall babysenger er begrenset og det gjelder «første man til mølla-regelen», derfor er det best å bestille babysengen allerede under billettbestillingen.

Sun Express

For spedbarn t.o.m 2 år kan man ta gratis innsjekket bagasje med vekt på 15 kg (innenlandsreiser) eller 20 kg (utenlandsreiser), et bilsete og en sammenleggbar trillevogn. Om bord på fly kan barn reise i sine egne bilseter, forutsatt at de er godkjent for bruk i fly.

Swiss

Barn til 2 år kan reiser på foreldres fang eller i et eget bilsete. Barn til 11 år kan også reise i et bilsete.

For barn under 8 måneder som veier maks 11 kg er det tilgjengelige barnesenger, som man kan bruke på alle lange ruter på alle prisklasser, og på businessklasse på europeiske ruter.

TAP

Barn under 5 år kan reise i egne bilseter, forutsatt at de er godkjent for bruk i fly. Barn under 2 år som ikke har et reservert sete, kan legges under reisen i en spesiell seng som befinner seg om bord. Den er tilpasset til barn med vekt på opptil 10 kg og som har maks 70 cm. Antall senger er begrenset og behov må meldes på forhånd, gjerne allerede under bestillingen.

Turkish Airlines

Et bilsete kan tas om bord for barn som har et reservert sete. Uten ekstra kostnader kan man også ta en sammenleggbar trillevogn som hentes ved inngangen i fly og gitt tilbake rett etter landingen.

For barn til 2 år som reiser på voksnes fang kan man ta ett stykke innsjekket bagasje med vekt på opptil 10 kg.

Ukraine International

Spedbarn t.o.m. 2 år kan reise på foreldres fang. Når barnet fyller 6 måneder kan det reise i et eget bilsete som er godkjent for bruk i fly. Da er det likevel nødvendig å kjøpe et eget sete for barn.

En babykurv kan bare tas med på lange ruter og behovet må meldes under bestillingen. Man kan likevel ikke bruke den under flyreisen og den blir betraktet som håndbagasje.

En sammenleggbar trillevogn kan tas med gratis for barn t.o.m. 2 år.

Vueling

For barn under 2 år kan man ta gratis en sammenleggbar trillevogn, som blir fraktet i flyets lasterom, og hentet ved inngangen i fly og gitt tilbake rett etter landingen.

Wizz Air

En voksen som reiser med barn under 2 år kan, bortsett fra sin egen håndbagasje, ta om bord en sammenleggbar trillevogn eller en liten seng.

Hint og forslag i denne artikkelen og relaterte artikler er kun til informasjon og supplement, og kan ikke utgjøre grunnlaget for krav mot eSkyTravel.no.

Inneholder denne artikkelen informasjon du lette etter? Ja | Nei
Jeg synes at denne artikkelen;
Takk for din vurdering!