Menu

Innsjekking av bagasje på flyplassen – hva er det for noe?

Innsjekking av bagasje på flyplassen – hva er det for noe?

Innsjekking av bagasje er en prosess der hver passasjer, ved ankomst på flyplassen, sjekker inn bagasje som de ikke vil eller kan ta med om bord og får boardingkort. Hvis det er mulig, er det anbefalt å sjekke inn online. Dette er mye mer komfortabelt og takket være det kan du komme til flyplassen litt senere.

Innsjekking av flypassasjerer og bagasje

Etter ankomst til flyplassen kan du finne opplysninger om innsjekking for din reise på informasjonstavler. I tilfelle du har flere spørsmål er det mulig å få svar på dem på flyplassens informasjonssenter som vanligvis ligger ved innsjekkingsskranker.

OBS!
Det anbefales at du er på flyplassen minst 2 timer før avgangen.

Steg for steg

 1. Finn den riktige gaten som er koblet til din flyreise.
 2. Ha dokumentene klare – pass (eller nasjonalt ID-kort), bestillingsnummeret (koden) eller papirkopi av billetten (hvis du har en).
 3. Ved innsjekkingsskranken vil du bli bedt om å presentere ovennevnte dokumenter og du kan levere din bagasje for å sjekke den inn. Den skal veies og sjekkes inn til destinasjonsstedet.
 4. Når du er ferdig med det, vil du motta ditt boardingkort som du trenger for å gå ombord på flyet.
 5. Etter at du har sjekket inn bagasjen, gå til den riktige gaten hvor hver passasjer går gjennom sikkerhetskontrollen.
 6. I løpet av sikkerhetskontrollen må hver passasjer plassere gjenstander som nøkler, mobiltelefoner, belter, elektrisk utstyr, jakker og skjerf på transportbåndet.
 7. Etter sikkerhetskontrollen kan du gå til den riktige gaten hvor flyet ditt tar av fra. Tidspunktet for ombordstigning vil stå på billetten din. Når tiden kommer, vil flyplasspersonalet informere alle om at de er klare til å godta passasjerene om bord på flyet.

OBS!

Noen flyselskaper tar ekstra betalt for innsjekking på flyplassen og det å skrive ut boardingkortet (f.eks. Ryanair). Detaljert informasjon om innsjekkingsgebyr finner du i flyselskapets forskrifter. Det er passasjerens plikt å bli kjent med forskriftene.

Selvbetjent innsjekking på flyplassen

For å unngå køene ved innsjekkingsskrankene kan du dra nytte av selvbetjent innsjekking som kan finnes på de fleste internasjonale flyplasser.

Steg for steg

 1. Finn en innsjekkingsmaskin – på flyplassens nettside kan du finne opplysninger om hvor sånne maskiner finnes.
 2. Oppgi detaljer fra identitetskortet som du brukte under billettbestillingen og koden som du har fått sammen med din bestillingsbekreftelse.
 3. Hvis det er mulig kan du også velge sete på flyet eller systemet vil tildele deg et tilfeldig.
 4. Ta med ditt ombordstigningskort – det trenger du for å gå om bord på flyet.


OBS!

På noen flyplasser er selvbetjent innsjekking kun mulig hvis passasjeren reiser bare med en håndbagasje.

På de største flyplassene er selvbetjent innsjekking av bagasje også mulig. I dette tilfellet vil du motta en spesiell etikett eller et klistremerke for å sette på bagasjen din. Bagasjen bør merkes og leveres på et bagasjepunkt.​  Selvbetjent innsjekking på flyplasser er gratis.


Innsjekking av økonomiklassen

Passasjerer som reiser med vanlige flyselskaper og kjøper en billett i økonomiklassen kan velge mellom flere forskjellige innsjekkingsmetoder:

 • Innsjekking på flyplassen
 • Selvbetjent innsjekking på flyplassen
 • Online innsjekking
 • Innsjekking via telefon (via telefonsamtale eller dataoverføring)


Ikke alle flyselskaper tilbyr innsjekking via telefon. Selvfølgelig er online innsjekking det mest tilgjengelige alternativet. På den måten kan passasjerer unngå flere køer og etter å ha sjekket inn bagasje gå rett til sikkerhetskontrollen. Passasjerer blir påminnet om at de fortsatt trenger å gå gjennom sikkerhetskontroll.

Innsjekking på første klasse

For passasjerer som har kjøpt billetter på første klasse (eller på businessklasse i noen flyselskaper) tilbyr vanlige flyselskaper spesielle bagasjepunkter. Takket være slike bekvemmeligheter kan passasjerer som reiser på første klasse regne på å gå raskt og enkelt gjennom forskjellige formaliteter på flyplassen. Førsteklasses innsjekkingspunkter er tydelig merket, på samme måte som punkter av hurtig sikkerhetskontroll.

Passasjerer som reiser på første klasse kan selvfølgelig også bruke online innsjekking, selvbetjent innsjekking eller innsjekking via telefon. British Airways, for eksempel, tilbyr innsjekking ved å bruke dataoverføring via smarttelefon. Passasjeren får en strekkode fra deres boardingkort og kan skrive den ut ved å bruke en bærbar skriver. Dette alternativet er fortsatt ikke tilgjengelig hos flere flyselskaper men det blir stadig mer populært.


 

Hint og forslag i denne artikkelen og relaterte artikler er kun til informasjon og supplement, og kan ikke utgjøre grunnlaget for krav mot eSkyTravel.no.

Inneholder denne artikkelen informasjon du lette etter? Ja | Nei
Jeg synes at denne artikkelen;
Takk for din vurdering!