Menu

Hvilke dokumenter skal du ta med ombord på et fly?

Hvilke dokumenter skal du ta med ombord på et fly?

Pass eller ID-kort

 • Det anbefales å ha gyldig pass når man reiser til utlandet, til tross for at man reiser til ett av Schengen-landene hvor det kun er behov for et ID-kort,
 • Hvis du reiser til land utenfor EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområde), må passet ditt være gyldig i minst 3 måneder fremover og i noen tilfeller (for eksempel når man reiser til Kenya eller Egypt) i minst 6 måneder etter ankomst-/ innreisedato.
 • Skadet eller ugyldig pass kan under ingen omstendigheter brukes til å krysse en grense, og i slike tilfeller vil passasjerer ikke få lov til å gå ombord i flyet uten rett til kompensasjon,
 • det er absolutt nødvendig å ha et passende, gyldig identifikasjonsdokument (pass eller for EØS-land – ID-kort) når man reiser til utlandet.

Visum

 • Sjekk visumkrav som gjelder i land du skal til før reisen din (sjekk også informasjon om aktuelle visumregler),
 • Bortsett fra regler i destinasjonsland, sjekk også transittbetingelser i land du skal bytte fly i. Det finnes land (for eksempel USA, Hviterussland) som krever transittvisum fra statsborgere i visse land.

Se også hvilke dokumenter for barn som reiser med fly må man ta med.

Våre konsulenter kan gi deg grunnleggende informasjon om du trenger visum og av hvilken type. Det skal imidlertid bemerkes at eSky ikke driver med visumsaker og ikke tilbyr detaljerte opplysninger om dette temaet.

E-billettnummer eller ombordstigningskort

 • Det anbefales å ha bestillingsnummer (kode) eller e-billettnummer i alle tilfeller, fordi det kan gjøre innsjekkingsprosessen din på flyplassen enklere i mange situasjoner. Mangel på bestillingsbekreftelsesnummer eller e-billettnummer kan føre til manglende evne til å knytte navnet på passasjerliste med navnet på legitimasjon, noe som kan medføre nektelse av ombordstigning.
 • Ved valg av populære flyselskaper (for eksempel Ryanair, Wizz Air og EasyJet), kan du bruke online innsjekking via eSky. Detaljerte instrukser og lenken til innsjekking får du i en e-post sammen med din elektroniske billett. Lenken tar deg videre til innsjekkingsskjemaet – når du har fylt det ut, vil du få en e-post med innsjekkingsbekreftelse og vedlagt ombordstigningskort. Skriv ut dokumentet og husk å ta det med deg til flyplassen sammen med legitimasjon du brukte ved innsjekking.

Hotell-voucher

Hotell-voucher som du fikk fra eSky per e-post må skrives ut og bringes som betalingsbekreftelse. Basert på voucheren som forevises, vil du motta nøklene til rommet ditt.

Forsikringspolise

Etter forsikringskjøp på eSky, får du en forsikringspolise per e-post. Du må skrive den ut og ha med deg som bekreftelse på at du har forsikring. Har du ikke kjøpt forsikring ennå, sjekk hvordan å velge en riktig forsikring.

Andre dokumenter

På noen flyruter og under noen omstendigheter kreves det at passasjerer har noen tilleggsdokumenter, som må forevises for å få lov til å gå ombord. Det kan være blant annet følgende dokumenter:

 • legeerklæring om flytillatelse for gravide kvinner (vanligvis fra 28. graviditets uke, men det er verdt å ha det tidligere),
 • vaksinasjonssertifikat (hvis vaksinasjon kreves i destinasjonsland eller land du bytter fly i),
 • et dokument som gjør det mulig for flyselskapet å ha barnet med ombord (hvis barnet reiser uten verge),
 • attest fra veterinær og pass for et dyr (hvis man reiser sammen med et dyr),
 • våpentillatelse (hvis man reiser med jaktvåpen).

Husk! Hvis du planlegger en reise, sjekk hvilke reisedokumenter du trenger for å gjennomføre den. Krav kan variere betydelig, avhengig av ankomstland og, hvis reisen din omfatter mellomlanding, transittland.

 

 

Hint og forslag i denne artikkelen og relaterte artikler er kun til informasjon og supplement, og kan ikke utgjøre grunnlaget for krav mot eSkyTravel.no.

Inneholder denne artikkelen informasjon du lette etter? Ja | Nei
Jeg synes at denne artikkelen;
Takk for din vurdering!