Menu

Hvordan pakke en innsjekket bagasje?

Hvordan pakke en innsjekket bagasje?

Innsjekket bagasje (hovedbagasje) fraktes i flyets bagasjerom. På flyplassen kan du gi den til flyselskapets personale ved innsjekking (såkalt check-in) eller ved å sjekke den inn i et spesielt bagasjeinnlevering (såkalt baggage drop-off point).

Siden bagasjen blir hentet og merket med en spesiell etikett, så er flyselskapet ansvarlig for den. Du får den andre delen av etiketten, som oftest limes på ombordstigningskort. Den er et grunnlag å identifisere bagasjen etter ankomsten og klage i tilfelle av skade eller tap. 

Hva er størrelse på innsjekket bagasje?

Tillatte grenser på vekt og antall kolli fastsettes individuelt av hvert flyselskap (sjekk detaljerte opplysninger om vekt og størrelse på innsjekket bagasje).

Størrelse er avhengig av en type forbindelse, prisklasse og rute, oftest:  

158 cm

er en maksimal størrelse på innsjekket bagasje i mesteparten av flyselskapene; den beregnes basert på sum av 3 sidekanter

20-32 kg

tillatt vekt hos lavprisflyselskaper og vanlige flyselskaper

1-4 stk.

er vanligvis den tillatte antall kolli innsjekket bagasje

Hva kan ikke tas med i innsjekket bagasje?

Med tanke på sikkerhet er det noen begrensninger som gjelder innsjekket bagasje. Uansett hvilket flyselskap vi velger, hver passasjer må overholde forbudet mot transport av eksplosiver og brannfarlige stoffer, som f.eks. alkohol over 70%, fyrverkeri, beholdere med brennstoff til lightere og falske eksplosive innretninger. Dessuten kan man ikke ta kjemiske og giftige stoffer, bl.a. rottegift, pistoler med tåregass, etsende kjemikalier, maling og løsemidler, gassflasker osv. (les mer om

tillatte og forbudte gjenstander på fly).

Husk! 
Verdifulle og skjøre gjenstander, f.eks. en bærbar datamaskin, et kamera, penger, smykker, dokumenter, ta med i håndbagasjen på grunn av risiko for skader eller tap.

Spesiell bagasje

 

Hvis bagasjen du vil reise med er stor, har uvanlig form eller kan skades lett (f.eks. en sykkel, et surfebrett, et snøbrett, ski, musikkinstrumenter osv.), må du anmelde det før reisen (senest 48 timer før avreisen). I dette tilfellet bør du ringe vår Kundesenter. En av konsulentene skal hjelpe deg med alle formaliteter (finn ut mer om spesiell bagasje).

Lavprisflyselskaper

Lavprisflyselskaper krever oftest et ekstra gebyr for innsjekket bagasje. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe bagasjen – velg dette tilbudet under bestilling av flybilletter. Gebyret for transport av innsjekket bagasje vil bli inkludert i den endelige billettprisen før slutten på bestillingsprosessen.

 • I mesteparten av lavprisflyselskapene er maksimal vekt per koli innsjekket bagasje 32 kg. Selv om man betaler for ekstra kilo, kan et kolli bagasje ikke overstige denne vekten.
 • En betalt bagasje som overstiger vekt- eller størrelsegrenser blir antatt som overvekt eller spesiell bagasje og man må betale et ekstra gebyr for den.
 • Innsjekket bagasje kan ikke bestilles for spedbarn og barn under 2 år.
 • Man kan ikke dele vektgrenser mellom bagasjer.
 • Eksempel: Hvis to personer tar bagasje med maksimal vekt på 15 kg, så kan de ikke ta en koffert på 20 kg og en på 10 kg.
 • Hos noen flyselskaper er det tillatt å slå sammen vektgrenser på bagasje.
 • Eksempel: Hvis to personer reiser sammen og har kjøpt bagasje med maksimal vekt på 15 kg hver, så kan de ta en koffert som veier 30 kg.
 • Tillatt bagasjevekt hos enkelte flyselskaper kan du finne på Regelverket-sidene.
   
 • Vanlige flyselskaper
 • Innsjekket bagasje er vanligvis inkludert i billettprisen, selv om stadig flere vanlige flyselskaper innfører betaling for bagasje.
 • Grenser for vekt og antall bagasje varierer med reiseklasser (økonomi, business, første) og ruter.
 • Bagasje som overstiger de tillatte grensene blir antatt som overvekt og det kreves en ekstra betaling i henhold til prislisten.

 

Begrensninger som gjelder bagasje

Før du begynner å pakke kofferten:

 • Sjekk betingelser for bagasjetransport hos flyselskapet du skal reise med (les mer om den tillatte vekten, størrelsen og antall kolli hos de mest populære flyselskapene)
 • Sjekk hvilke gjenstander du kan frakte i håndbagasje og hvilke i innsjekket bagasje. Liste over forbudte og tillatte gjenstander finner du her.
 • Husk om begrensninger i transport av væsker, geleer og aerosoler. Skjønnhetsmidler, drikkevarer og andre væsker fraktet i håndbagasjen må være i beholdere på maksimal 100 ml, som må plasseres i en gjennomsiktig eske av plast. Hver passasjer kan ta med til sammen 1 liter væske. Hvis du vil ta skjønnhetsmidler i større beholdere, så må du pakke dem i innsjekket bagasje.

 

Regler for bagasjepakking

Husk om noen regler når du pakker bagasje:

 • Smykker, små elektroniske utstyr, penger, nøkler, medisiner, dokumenter og andre verdisaker må alltid pakkes i håndbagasjen.
 • Sikr skjøre gjenstander; pakk dem i et mykt tøystykke eller papir,
 • Vei bagasjen før reiser til flyplassen for å unngå betaling for overvekt,
 • Sørg for at innsjekket bagasje ikke blir skadet under transport – lås og sikr dine kofferter, esker eller ryggsekker med bruk av en spesiell folie, bånd eller futteral,
 • Fjern alle etiketter fra forrige reiser. Å la dem være kan føre til at bagasjen din blir sendt til en annen flyplass,
 • Merk hvert kolli innsjekket bagasje med en merkelapp med kontaktopplysningene dine, som du kan få under innsjekking,
 • For å unngå feil ved innhenting av bagasje, merk kofferten din med et karakteristisk tegn – et bånd, et klistremerke osv.

 

Hint og forslag i denne artikkelen og relaterte artikler er kun til informasjon og supplement, og kan ikke utgjøre grunnlaget for krav mot eSkyTravel.no.

Inneholder denne artikkelen informasjon du lette etter? Ja | Nei
Jeg synes at denne artikkelen;
Takk for din vurdering!