Menu

Søk etter reise fra Oslo til Gdansk

Gdańsk

Flyreise fra Oslo til Gdansk

Ett av de mest interessante stedene i Polen med århundrers tradisjoner er Gdansk. Den første skrevne omtalen av byen er fra 997 og dette året er regnet som begynnelse på byens opprettelse. Gdansk ligger ved Østersjøen, rett ved Gdansk-bukten. Denne perfekte beliggenheten hadde innvirkning på dynamisk utvikling av bosetning i middelalderen. Byen var et viktig senter for handel, samt Pommerns viktigste senter.

I dag er den fortsatt en av de viktigste kommersielle og kulturelle sentrene i Polen. Det finnes mange selskaper tilknyttet den maritime næringen der, og det er grunn til at flyreiser fra Oslo til Gdansk først og fremst er populære blant forretningsfolk. En tur til Gdansk er imidlertid også en sjanse til å tilbringe fantastiske stunder mellom historiske bygninger i gamlebyen og mulighet til å lære om dens turbulente historie. Polakker som bor i Norge permanent og deres familier tar også regelmessige flyreiser mellom Oslo og Gdansk.

Næringsliv eller turisme?

Det er uten tvil det fantastiske terrenget som tilbys av Gdansk-bukten som førte til byens utvikling. Østersjøen som skaper gunstige forhold for sjøfart har raskt blitt arena for handel mellom tyske havner, Skandinavia og landene i Pommern. Takket være dette var Gdansk i århundrer veldig attraktiv for både Polen og naboland. Vestlige innflytelser, særlig tyske, er perfekt synlige i byens arkitektur. Bare å vandre langs de historiske gatene i byen kan glede elskere av gamle bygninger. Bykompleks i Gdansk er ett av de mest verdifulle historiske kompleksene i Polen. Få mennesker vet at byen ble hardt skadet under andre verdenskrig og dens historiske sentrum ble nesten fullstendig gjenoppbygd. Derfor er det enda mer verdt å sette pris på det som for noen tiår siden kunne bli glemt.

Det finnes en rekke gotiske bygninger i Gdansk, man kan se rester av byens befestninger, samt den største mursteinskirken i verden - Mariakirken i Gdansk. Byens historie er også en mye nærmere historie. Det var i denne byen skipsverftarbeidernes streik begynte, noe som regnes som begynnelse på kampen mot kommunisme og sovjetisk innflytelse i Polen, samt i hele Øst-Europa. For å feire kampen for uavhengighet og beholde idealer som ledet arbeiderne i andre lands hukommelse, ble det bygget Det europeiske solidaritetssenteret (ECS) i byen. Når du planlegger en flyreise til Gdansk, husk at det er verdt å besøke dette unike stedet.

Det er sikkert også forretningsfolk som vil kjøpe flybilletter fra Oslo til Gdansk. I byen finnes det hovedkontorer av store innenlandske selskaper relatert til fiskeri-, petrokjemisk- og skipsverftindustri samt store energiselskaper. Mange internasjonale messer relatert til forskjellige bransjer finner sted der. Den mest populære er BaltExpo som er knyttet til maritim økonomi, handel og utvinning av rav.

Flyforbindelser mellom Oslo og Gdansk

På grunn av høy popularitet av flyreiser fra Oslo til Gdansk, har vi mulighet til å velge hvem vi skal fly med til vårt destinasjonssted. Vi kan også velge hvor flyturen vår skal begynne. Hvis vi bare er opptatt av pris, kan vi fokusere på lavprisflyselskapers tilbud. Flyreise fra Oslo til Gdansk varer over halvannen time, og det er grunn til at det ikke skal være så problematisk at man har altfor liten plass på flyet.

Ryanair og Wizzair tilbyr billige flybilletter til Gdansk. Begge transportører tilbyr direkteflyvninger til Gdansk, og tur/retur-billettpriser i de billigste månedene kan koste rundt 120 kroner. Den irske transportøren Ryanair tar oss med på en reise fra Oslo Torp lufthavn som ligger 120 kilometer sør for Oslo. På grunn av dette bør reise til flyplassen plasseres på side av kostnader knyttet til flyvning. I tillegg må man huske om en eventuell parkeringsplass og tid man må bruke på denne reisen.

Oslo lufthavn på Gardermoen ligger nærmere Norges hovedstad. Rosa fly som tilhører det ungarske flyselskapet Wizzair tar av fra denne flyplassen. Det er godt å vite at vi også kan fly til Gdansk med den nasjonale transportøren Norwegian fra det samme stedet. Det må imidlertid huskes at reisekomfort og plass i kabin koster litt, og flybilletter til Polen kan være mange ganger dyrere.

Hvor kan man kjøpe billige flybilletter fra Stockholm til Gdansk?

Pris på flybilletter består av flere faktorer. Den kan bli påvirket av rutens popularitet, årstid, samt plassering av flyplassen på kartet over landet. Lavprisflyselskaper velger vanligvis flyplasser som ligger i større avstand fra de viktigste byene. Dette skyldes lavere flyplasskostnader, og dette er viktig når det gjelder priser på flybilletter. Det er imidlertid verdt å sjekke om kostnader knyttet til reise til flyplassen vil være høyere enn fordelen som følger av å kjøpe billigere billetter.

For å kjøpe billige flybilletter til Gdansk er det verdt å huske at flyreiser til denne byen utføres av tre flyselskaper. Derfor har vi sjanse til å betale veldig lite for flybilletter bare ved å observere tilbud til hver enkelt av dem. Det er også bra å observere priser på billetter noen uker før reise, for da organiserer flyselskaper tilbud og selger flybilletter til mye mer attraktive priser.

Regelmessig observasjon av tilbud fra tre transportører kan virke plagsom, så det er verdt å bruke eSky-søkemotoren for billige flyreiser. Dette verktøyet vil observere flytilbud for oss. Nettstedet samler tilbud fra alle selskaper som tilbyr slike forbindelser. Et brukervennlig og ukomplisert grensesnitt vil hjelpe oss å lete etter en riktig dato og velge antall mennesker vi vil reise sammen med. Du kan laste ned en spesiell applikasjon som hjelper oss å reagere og bestille billetter når prisene deres er laveste, hvis du vil.

ESky er ikke bare en billig flybillettsøkemotor. Ved bruk av denne nettsiden kan du også kjøpe forsikring eller bestille et hotellrom. Et interessant alternativ er også å leie ut en bil i bilutleiefirma som ligger nær flyplassen. Det som er mest interessant er at du kan bestille en bil og betale for den foran dataskjermen før avreise.

Billige flyreiser til Gdansk

På grunn av lave priser på flybilletter og høy popularitet til flyreiser, reiser mange mennesker fra Oslo til Gdansk med lavprisflyselskaper. Før du velger en slik transportør, er det verdt å ta hensyn til begrensninger og krav som stilles til passasjerer. Det handler spesielt om håndbagasje som vi har tenkt å ta med oss ​​på reise.

Grunnleggende bagasje som vi kan ta med oss ​​om bord er en såkalt liten bagasje eller håndbagasje. I Ryanair må det være en koffert med størrelse 40 x 20 x 25 cm, mens Wizzair krever 40 x 30 x 20 cm-størrelse. Dette avhenger av konstruksjon og størrelse av bagasjeluker i fly. Klarer vi å pakke alt sammen i en koffert med en slik størrelse, vil vi ikke betale noen ekstra gebyrer.

Situasjon endres når vi trenger en ekstra bagasje, den såkalte innsjekket bagasjen. En slik koffert blir sendt til destinasjonssted som en pakke. Den flyr med oss ​​på ett fly, men vi henter den fra transportbånd på flyplassen vi lander på. Ett stykke innsjekket bagasje hos Ryanair er en ekstra kostnad på rundt 100 kroner. Når det gjelder Wizzair, avhenger gebyr av vekt på innsjekket bagasje, og det er en lignende kostnad.

Det er verdt å bli kjent med tilleggspakker som tilbys av lavprisflyselskaper. Dette kan for eksempel være prioritert ombordstigning eller mulighet til å sitte på den valgte plassen. Noen pakker lar man også ta med ekstra bagasje om bord på flyet, og til og med få utbetalt kompensasjon i tilfelle av flyforsinkelse.

✔️ Er det noen tilbud på flybilletter fra Oslo til Gdansk på eSkyTravel.no?

På eSkyTravel.no publiseres det tilbud og forslag til rimelige flyreiser regelmessig. Følg oss og bli inspirert!

✔️ Kan jeg sørge for reiseforsikring når jeg bestiller flybilletter fra Oslo til Gdansk?

Når du bestiller flybilletter på eSkyTravel.no, kan du i tillegg sørge for reiseavbestillingsforsikring. Takket være dette blir turen din trygg og behagelig.

✔️ Kan jeg også bestille overnatting når jeg bestiller flybilletter fra Oslo til Gdansk?

På eSkyTravel.no kan du finne en søkemotor for overnattingssteder, som lar deg sørge for avslappingsmuligheter på destinasjonsstedet før reisen din. Du kan bestille overnatting uavhengig av billetten eller som en del av Fly+Hotell-pakke.

✔️ Hvilke flyselskaper tilbyr flybilletter fra Oslo til Gdansk?

I eSkyTravel.no sørger vi for at tilbud av flybilletter fra Oslo til Gdansk inkluderer både lavprisflyselskaper og flyselskaper som spesialiserer seg i høy standard.

Nyttig informasjon om flyplasser

Oslo Gdańsk

Populære flyselskaper på rute Oslo - Gdańsk

Ser du etter et hotell? Sjekk de beste hotellene i Gdansk

Finn hotell i Gdansk