Menu

Søk etter reise fra Oslo til București

Vis filtre

București

Vi flyr til București. Hvordan å finne billigste flyforbindelser?

Det mest nyttige verktøyet når man leter etter billige flyforbindelser, ikke bare i tilfelle av flyreise fra Oslo til București, er flysøkemotorer som finner billige flyreiser. Funksjonen deres er at de på noen få sekunder kan gjennomgå alle tilbudene som er tilgjengelige i den tiden vi er interessert i, og foreslå det billigste alternativet. Takket være dette sparer vi tid, fordi vi ikke trenger å bla gjennom tilbud på hver operatørs nettside, noe som kan bli kjedelig. De har også flere andre funksjoner. De kan for eksempel sende varsler per e-post når tilbud vi observerer blir tilgjengelig til en attraktiv pris. Stor fleksibilitet av søkemotorer når det gjelder avreisedato vil også hjelpe med å finne den beste muligheten. Hvis vi utvider utvalg av datoer vi er interessert i, vil vi ha større sjanse for å finne den beste flyreisen. Ser man etter en billig flyreise fra Oslo til București, er det lurt å sjekke om transportører ikke tar noe ekstra gebyr, for eksempel for innsjekket bagasje, og om flyplassen ligger i nærheten av sentrum. I tilfelle av noen tilbud koster selve flyvningen ikke mye, men man må betale mye mer for å reise fra flyplass til sentrum.

Direkteflyvning og flyreise med stopp til București

Direkteflyvninger fra Oslo til București tar omtrent 3 timer. Flyreise med stopp kan ta fra noen få til flere timer. Alt avhenger av transportør og tid det tar å bytte fly. Mellomlandingssted er ikke strengt definert. Du kan vente på neste flyvning på flyplasser i London, Amsterdam eller Warszawa. I noen situasjoner er forbindelsesflyvning det billigste eller til og med det eneste alternativet som er tilgjengelig. Så hvordan bruker du ekstra tid? Du kan tilbringe den på flyplass eller ta en kort spasertur i nærområdet.

Nyttige tips for hvordan å pakke for en flyreise til București

Hvis du bare planlegger et kort opphold i en by, er det bedre å begrense deg til håndbagasje. Flyselskaper tilbyr passasjerer transport av håndbagasje i billettpris, men under visse betingelser. Den skal passe i bagasjehylle over hode eller under et flysete. Håndbagasje kan ikke inneholde væsker i beholdere større enn 100 ml. I tillegg må de pakkes i en gjennomsiktig pose, og summen av alle væsker må ikke overstige 1 liter. Vekt er en annen begrensning. Vanligvis kan håndbagasje ikke veie mer enn 10 kg. Med dette i bakhodet er det bedre å begrense seg til bare nødvendige ting, og ta kosmetiske midler på veldig små flasker. På denne måten vil vi redusere vekt på bagasje og spare plass. Det er verdt å følge en viss rekkefølge når man pakker. Ting som trengs under flyturen bør være lett tilgjengelig, mens klærne kan plasseres på bunnen.

Typer av bookingsklasser

Tilgjengelighet og typer av bookingsklasser avhenger av transportør og om den er et lavprisflyselskap. Vanlige flyselskaper tilbyr vanligvis sine passasjerer et valg mellom økonomi-, premium- og businessklasse. Velger vi en høyere klasse, er vi sikre på at vi under flyturen fra Oslo til București vil ha til disposisjon større og mer komfortable seter, som kanskje kan stilles i en liggeposisjon. I tillegg har vi garantert prioritert ombordstigning, en egen meny eller til og med et eget venterom i avgangshallen. Når du reiser med lavprisflyselskaper, tilhører alle tilgjengelige seter på flyet økonomiklasse. For en ekstra avgift kan vi dra nytte av ekstra fasiliteter, for eksempel kjøpe et sete med større benplass, velge et sete ved vindu eller kjøpe prioritert ombordstigning. Man kan velge mellom lavpris- og standard flyreiser på ruten fra Oslo til București.

Dokumenter som kreves når man flyr fra Oslo til București

Du kan enkelt reise til de fleste landene i Schengen-området med ID-kort. Romania hører ikke til dette området, så du må ha et gyldig pass når du reiser fra Oslo til București. Det kreves at pass er gyldig i minimum 3 måneder videre fra en planlagt avreisedato fra București og har en ledig side for stempel. Du trenger ikke visum, fordi du kan oppholde deg i Romania opptil 90 dager uten tillatelse.

Før du flyr fra Norge til Romania, må du ha med ombordstigningskortet ditt, som må fremvises ved innsjekking. Det inneholder all informasjon om avgang og passasjeropplysninger - nødvendige for å kunne gå om bord på flyet.

Online innsjekking - hvorfor er den bedre enn innsjekking på flyplassen?

Online innsjekking er det beste forslaget for folk som bare reiser med håndbagasje. I deres tilfelle er det ikke behov for en tidligere ankomst til flyplassen for å sjekke inn registrert bagasje eller gjennomføre innsjekking på stedet. Online innsjekking betyr at du unngår køer, slik at du kan gå direkte til sikkerhetskontroll. Når du reiser med lavprisflyselskaper, belastes det en ekstra avgift for innsjekking på flyplassen, og det er grunnen til at online innsjekking er mye mer attraktiv. Det er veldig enkelt å gjennomføre den. Online innsjekking kan gjøres hjemme. Etter å ha utfylt skjema med opplysninger, mottar man et ombordstigningskort som er nødvendig for å gå om bord på flyet. Du bør ta det med deg og fremvise det før du går om bord.

Tilleggstjenester

Flyselskaper tilbyr et bredt utvalg av tilleggstjenester. De vanligste og mest valgte inkluderer økt bagasjegrense, mulighet til å velge seter i flyet, samt prioritert ombordstigning. I tillegg tilbyr flyselskaper også andre tjenester, for eksempel transport av sportsutstyr eller musikkinstrumenter. Få vet at små dyr, som hund eller katt, kan transporteres om bord på et fly. Under flyturen må dyr plasseres i et spesielt bur med størrelse og vekt lignende håndbagasje.

București lufthavn

Bucureștis hovedflyplass er Henri Coandă internasjonale lufthavn. Den ligger 16 km nord for byens sentrum. Det er ikke bare en hovedflyplass i den rumenske hovedstaden, men også den største lufthavnen i landet. Den har et veldig utbygget nettverk av forbindelser med andre byer, og mange av dem blir operert av lavprisflyselskaper. Det finnes bare én terminal på stedet der alle fly tar av.

Du kan reise til sentrum av București fra flyplassen med ekspressbuss, tog eller drosje. Det finnes også et bilutleiefirma der. Bussholdeplasser ligger foran terminalen, og jernbanestasjonen ligger noen få meter unna.

Litt om Romanias hovedstad

București er den største byen i Romania som ligger ved Dâmbovița-elven i den sørlige delen av landet. I mellomkrigstiden fikk București kallenavnet "lille Paris" på grunn av mange bygninger som etterlignet den franske stilen. For tiden finnes det mange sosialistisk-realistiske bygninger i byen. Den mest berømte av dem er parlamentspallaset. Det er den nest største administrative bygningen i verden etter Pentagon.

Lipscani-området er også verdt et besøk. Det er ett av de eldste distriktene i byen, der man kan se gamle bygninger og vakre monumenter fra Vlad Țepeșs tid. Når man besøker den rumenske hovedstaden, bør man ikke glemme kirker. Stavropoleos kirken er et gammelt tempel ansett som det vakreste i byen. En annen som også er verdt å se er Cretulescu-kirken. Den ble bygget i en stil som bare er karakteristisk for Romania. I tillegg tilbyr București mange friluftsmuseer og parker å vandre rundt. En av dem er Mogosoaia park.

Nyttig informasjon om flyplasser

Oslo București

Populære flyselskaper på rute Oslo - București

Flytabell:

Oslo București

Ser du etter et hotell? Sjekk de beste hotellene i București

Finn hotell i București